Home | Maak kennis met de Toypoedel abrikoos (lang artikel)

Maak kennis met de Toypoedel abrikoos (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Toypoedel komt in tal van kleuren voor. Het is maar net welke kleur je als baasje leuk vindt natuurlijk en wat je kiest. Een bijzondere kleur die je bij het ras ook aantreft is abrikoos. De meeste Toypoedels met deze kleur, die erkend wordt door de rasvereniging, hebben als ze nog jong zijn een vrij diepe abrikoosachtige kleur.

Op latere leeftijd wil deze nog wel eens wat valer worden bij het dier, maar het blijft een bijzondere en ook erg populaire kleur bij dit ras waar veel mensen voor kiezen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Verschillende kleuren bij een Toypoedel

Wanneer je voor een Toypoedel kiest, is de kans het grootste dat deze een effen gekleurde vacht heeft. Er komen wel bonte Poedels voor maar die zie je veel minder. De Toypoedel komt in diverse erkende en niet erkende kleuren voor. Zo vind je de volgende kleuren: zwart, wit, bruin, zilver, grijs, blauw, diverse roodtinten, crème en dus ook abrikooskleurig. Welke kleur je kiest, is persoonlijk. Niet iedereen vindt de kleur van het dier even belangrijk en dat is ook niet waar het om gaat natuurlijk.

Het karakter van de hond moet de doorslag geven bij je keuze en wanneer je een klik hebt met een bepaald hondje, doet de kleur er vaak al niet meer toe. Het karakter van de Toypoedel verandert natuurlijk ook niet met de kleur, want dit is bij elke hond van dit ras gewoon hetzelfde.

De abrikooskleurige Toypoedel

De abrikooskleurige Toypoedel heeft doorgaans een effen vacht. Bij deze kleur moet je denken aan de binnenkant van een abrikoos. Deze kleur kan variëren van een soort crème tot abrikoosrood. De meest donkere variant doet zelfs aan gewoon rood denken.

Omdat de kleur zo bijzonder is, vinden mensen het vaak erg speciaal om een hond in deze kleur te hebben. Het is zeker een opvallende kleur en de laatste kleur die bij dit ras erkend is als raszuiver. Het is een zeer bijzondere kleur voor de vacht die door veel mensen als mooi wordt beschouwd. Het is wel een zeldzame kleur want het gen dat voor een abrikooskleurige vacht zorgt bij de Toypoedel, is namelijk recessief.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Toypoedel wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De abrikooskleurige vacht van een Toypoedel verzorgen

Wanneer je een Toypoedel puppy aanschaft met een abrikooskleurige vacht, is het zaak deze goed te verzorgen. Bij een lichte vacht zie je het snel als baasje wanneer er veel viezigheid in zit, bijvoorbeeld wanneer je Poedel lekker buiten gespeeld of gerend heeft.

Het is belangrijk dit vuil er goed uit te borstelen om zo te voorkomen dat het gaat irriteren op de huid van je huisdier. Gebruik hiervoor een goede borstel waarmee je de krulletjes of koordjes vacht van je Toypoedel verzorgt. Wassen met shampoo mag wel maar is slechts af en toe nodig. Vaak is het al voldoende om je Poedel een duik te laten nemen in schoon water. Gebruik je wel shampoo? Kies dan altijd speciale hondenshampoo die mild voor de vacht en de huid van je viervoeter is.

Ga naar de trimsalon

Een belangrijk punt bij de vachtverzorging van je Toypoedel is dat de vacht snel groeit. Deze moet daarom zeer regelmatig geknipt worden om te voorkomen dat de vacht te lang wordt en je huisdier er hinder van ondervindt. Je kunt, indien je zelf erg handig bent met een schaar en je Poedel het ook toelaat, zelf de vacht knippen in een leuk model dat bij het dier past. Veel mensen zullen er echter voor kiezen regelmatig een bezoek te brengen aan de trimsalon.

Daar kunnen tal van passende kapsels bij de Poedel geknipt worden. Doordat de vacht van een Poedel snel groeit, is het verstandig gemiddeld iedere zes weken met je hond naar de trimsalon te gaan. Doe dit al wanneer het beestje nog een puppy is zodat hij daar snel aan gewend raakt.

Het borstelen van een Toypoedel

Een langharige hond heeft dagelijks een goede vachtverzorging nodig zoals borstelen. Een Poedel hoef je zeker niet iedere dag te borstelen maar een goede verzorging dien je wel bij te houden. Kies altijd een borstel die goed bij de soort vacht van het dier past. Bezuinig zeker niet op je aankoop want een goede borstel werkt niet alleen fijn en praktisch, maar zorgt er ook voor dat je je hond geen pijn doet tijdens het borstelen.

Leer je hond als pup wennen aan het borstelen en het verzorgen van de vacht. Doet je viervoeter het goed? Beloon deze dan zeker zodat het borstelen iets fijns wordt waar je huisdier geen problemen mee heeft.

Leer alles over jouw lieve Toypoedel

Wil je álles leren over jouw Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wat als je abrikooskleurige Toypoedel een doffe vacht heeft?

Een gezonde hond is blij, speelt en rent graag en onderneemt van alles. Dit geldt zeker voor een energiek dier als de Toypoedel. Wanneer je huisdier gezond is, kun je dat vaak al aan de vacht zien. Een glanzende vacht staat namelijk voor een gezond dier.

Is de vacht van je Toypoedel wat dof of glanst deze steeds minder? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Is je Poedel al aardig op leeftijd? Dan kan de vacht wat doffer worden. Een andere mogelijke oorzaak kan liggen in het voer dat je huisdier krijgt. Soms is ander voer beter en wordt de vacht daar weer glanzend van.

Bezoek aan de dierenarts

Kun je geen duidelijke oorzaak vinden voor het doffer worden van de vacht van je Toypoedel? Neem je hond dan altijd mee naar de dierenarts. Misschien is er een onderliggende ziekte die de vacht doffer maakt of een ander probleem. De dierenarts kan onderzoeken wat het probleem is en proberen dit op te lossen.

Wen je hond van jongs af aan bezoekjes aan de dierenarts. Zo wordt dat geen probleem als het beestje eenmaal volwassen is. Ga wanneer je denkt dat je kameraadje wat mankeert, altijd zo snel mogelijk naar de dierenarts. De vacht zegt namelijk veel over de gezondheid van je Toypoedel.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload