Home | Adopteren: de adoptie van een Toypoedel gaat op deze manier (tips)

Adopteren: de adoptie van een Toypoedel gaat op deze manier (tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Toypoedel wilt aanschaffen, kun je voor een puppy gaan. Dit is ook wat de meeste mensen doen. Hiervoor ga je het beste naar een betrouwbare en erkende fokker. Wil je liever een volwassen hond in huis halen? Dan kun je daarvoor terecht bij een asiel of dierenopvang of ga je op zoek naar mensen die afstand willen doen van hun huisdier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Een Toypoedel adopteren

Wanneer je een Toypoedel wilt adopteren, kun je het beste eerst eens goed rondkijken op internet of je ergens een dergelijke hond kunt vinden. Soms bieden mensen een hond ook particulier aan, simpelweg omdat ze er een nieuw baasje en huis voor zoeken. Het is altijd verstandig ook te zoeken op sites. Als mensen afstand doen van een dier, brengen ze dit ook naar een opvang zodat daar gezocht kan worden naar een goede, nieuwe baas die een gouden mandje heeft staan.

De reden voor afstand is niet altijd negatief

Wanneer een hond in het asiel belandt of mensen er een nieuw onderkomen voor zoeken, is dat niet altijd om enkel negatieve redenen die de hond zelf betreffen. Er zijn genoeg leuke honden die worden afgestaan omdat baasje bijvoorbeeld is overleden, naar het buitenland gaat of niet meer voldoende tijd heeft om voor zijn huisdier te zorgen.

In dat geval is er weinig mis met de hond zelf maar zoekt zijn baasje gewoon een plek waar veel met de Toypoedel gespeeld wordt en hij zichzelf lekker kan uitleven. Vraag altijd goed na waarom mensen een hondje wegdoen als je er ergens eentje gevonden hebt waar je wel interesse in hebt. Houd er daarbij wel rekening mee dat mensen niet altijd eerlijk zijn over de reden van afstand.

Let op: Het kopen of adopteren van een Toypoedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Voordelen adopteren van een Toypoedel

Wanneer je voor adoptie van een Toypoedel kiest, zal het in vrijwel alle gevallen om een volwassen hond gaan. Pups koop je bij een fokker en deze belanden maar zelden in een asiel of opvang. Het komt voor dat mensen een pup die al wat ouder is afstaan, omdat ze er bijvoorbeeld niet voldoende tijd voor hebben maar vaak zal dat niet gebeuren. Het voordeel van een volwassen Toypoedel adopteren, is dat het karakter van de hond reeds volledig gevormd is. Zo weet je ook meteen wat voor hondje je in huis haalt.

Als de hond reeds als puppy op training is geweest, kan deze al veel en hoef jij daar als baasje niet meer zoveel tijd in te steken. Belangrijk detail: een volwassen hond is zindelijk, wat natuurlijk erg handig is. Daarnaast kost een volwassen hond die je adopteert, je minder dan een puppy. Met wat geluk is het dier ook al gesteriliseerd zodat je daar geen extra kosten voor hebt.

Nadelen adopteren van een Toypoedel

Veel mensen halen het liefste een puppy in huis als ze een hondje willen. Het voordeel daarvan is dat je het vanaf het begin ziet opgroeien en de gehele ontwikkeling van het dier meemaakt. Dit heb je bij een volwassen Toypoedel natuurlijk niet. Een nadeel is, wanneer het beestje weinig training of socialisatie genoten heeft, jij daar als nieuw baasje nog mee aan de slag moet. Een Toypoedel is intelligent en kan zelfs als volwassen dier nog veel leren maar dit duurt natuurlijk wel langer dan bij een puppy.

Veel tijd, geduld en aandacht zijn hierbij essentieel. Als je volwassen Toypoedel een rugzakje met zich meedraagt, kan dit betekenen dat het dier ongewenst gedrag vertoont of bepaalde problemen heeft. Aan jou dan de taak om dit gedrag af te leren en het dier vertrouwen te laten krijgen in mensen. Zeker als het vroeger mishandeld is, zul je daar als nieuw baasje flink aan moeten werken maar ook deze honden verdienen natuurlijk een tweede kans.

Waar moet je op letten bij de adoptie van een Toypoedel?

Als je een Toypoedel adopteert, is het belangrijk op de volgende zaken te letten:

 • Zorg dat je alle papieren erbij krijgt. Dit betekent een paspoort, een boekje met entingen, de registratie van de chip en een eventuele stamboom.
 • Informeer altijd naar het verleden van de hond zodat je weet wat deze meegemaakt heeft. Dit kan best wat negatieve kanten hebben die tot uiting komen in het gedrag van de Toypoedel.
 • Vraag altijd naar de reden van afstand. Zo weet je ook meteen waarom mensen ervoor kiezen de hond door iemand anders te laten adopteren.
 • Adopteer je een Toypoedel uit het asiel? Dan weten ze vaak al veel over het dier te vertellen. Zo kun jij daar als toekomstig baasje rekening mee houden als je de hond mee naar huis neemt.
 • Vraag of het dier eventuele gezondheidsproblemen kent.
 • Informeer altijd naar de kosten van de adoptie en zorg ervoor dat je thuis alles in gereedheid gebracht hebt voor de komst van je nieuwe huisgenootje. Zo voelt deze zich het snelste thuis.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Toypoedel

Overweeg je een Toypoedel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe gaat de adoptie van een Toypoedel in zijn werk?

Wanneer je bij iemand particulier een Toypoedel adopteert, informeer je het beste altijd eerst naar het verleden van het dier en de reden van afstand. Vraag ook na hoeveel de mensen voor het beestje willen hebben. Soms kost het niets en zoeken mensen alleen een goed nieuw huisje voor het dier. Vraag naar alle papieren zoals een paspoort en vaccinatieboekje.

Een Toypoedel adopteren uit het asiel

Ga je een Toypoedel adopteren uit het asiel? Dan ga je als eerste kennis maken met de hond. Is er een klik? Dan wordt er door de medewerkers van het asiel bekeken of jij geschikt bent als baasje. Zo ja, dan mag je de hond vaak al snel mee naar huis nemen.

Zeker wanneer het een probleemhondje betreft, zul je vaker terug moeten komen om te kijken of het wat wordt tussen jullie twee. Het asiel rekent doorgaans een paar honderd euro voor de adoptie van een volwassen hond. Deze worden berekend voor de kosten die zij voor het dier gemaakt hebben.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

 • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload