Home | Bruine Toypoedel: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

Bruine Toypoedel: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je voor een Toypoedel kiest, heb je daarbij de keuze uit verschillende kleuren. Deze hond komt in allerlei vachtkleuren voor en het is natuurlijk maar net wat jij leuk vindt bij de hond. De kleur van de vacht heeft geen enkele invloed op het karakter van het dier.

Het is dus zeker niet zo dat een bruine Toypoedel een ander karakter heeft dan bijvoorbeeld een witte of een zwarte hond van dit ras. Ga je naar een fokker om een nestje pups te bekijken? Dan is het verstandig een hondje uit te kiezen waarmee je een klik hebt en niet direct voor een bepaalde kleur te gaan.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Verschillende kleuren bij een Toypoedel

Als je een Toypoedel wilt, heb je de keuze uit de volgende vachtkleuren: zwart, wit, bruin, grijs, zilver, blauw, abrikoos, diverse roodtinten of crème. De hond komt veel voor met een effen print maar er zijn ook bonte Toypoedels te vinden. Wanneer je naar een nestje gaat kijken bij een erkende en betrouwbare fokker, is de kans groot dat er verschillende kleuren hondjes in zitten. Zo heb jij natuurlijk ook veel keuze.

Wil je per se een bepaalde kleur Toypoedel hebben? Informeer dan bij een fokker of ze deze voor je hebben voordat je gaat kijken. Onthoud wel altijd dat een klik met het beestje en het karakter belangrijker zijn dan de kleur van het dier.

De bruine Toypoedel

Als je graag een Toypoedel wilt hebben met een bruine vacht, bestaan daar wat variaties op. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een donkerbruine hond. De vachtkleur doet dan zeker aan chocolade denken. Er zijn echter ook Toypoedels met een wat lichter bruine vacht te vinden.

Hierbij kun je denken aan een roodbruine Toypoedel (deze soort zie je veel) of een crèmekleurige vacht die lichtjes aan bruin doet denken. De meeste Poedels zijn effen maar een bont vachtje kan ook wel eens voorkomen. Alle Toypoedels hebben donkere, sprekende ogen die net wat verder naar achteren liggen in de snuit. Bij bruin is alleen het donkere bruin een erkende kleur bij het ras.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Toypoedel wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De donkere vacht van een Toypoedel verzorgen

Het maakt bij een Toypoedel niet zoveel uit welke kleur vacht het dier heeft als het op de verzorging ervan aankomt. Je kunt als baasje er het beste voor zorgen dat je je viervoeter regelmatig verzorgt met een borstel die speciaal voor de vacht van het dier geschikt is.

Koop altijd een goede borstel zodat je zeker weet dat je de hond geen pijn doet tijdens de verzorging, maar wel goed alle vuil tussen de gekrulde vacht uit kunt halen. Dit is belangrijk om te doen om zo irritatie op de huid van het dier te voorkomen. Wanneer je Toypoedel een vacht heeft die uit koordjes bestaat, kies je daar de best passende verzorgingsproducten bij.

Het borstelen van een Toypoedel

Je Toypoedel hoeft zeker niet elke dag geborsteld te worden zoals bijvoorbeeld bij bepaalde langharige hondenrassen wel het geval is. De krulletjes van de Poedel raken niet heel snel in de war dus het is vooral belangrijk dat je door de vacht te borstelen, het vuil dat je huisdier van buiten heeft meegenomen eruit te halen.

Je kunt ook de hond zo af en toe eens wassen maar het is zeker aan te raden dit niet al te vaak te doen. Dit is niet nodig en vaak is alleen een bad met schoon water al voldoende. Wil je je hond eens lekker fris wassen? Gebruik daar dan altijd een goede en milde hondenshampoo voor.

Wat als je bruine Toypoedel een doffe vacht heeft?

Aan de vacht van een hond kun je vaak al zien hoe het met het beestje gaat. Is de vacht dof? Dan is dat geen goed teken. Dit kan er namelijk op duiden dat je Toypoedel gezondheids-problemen heeft. Het is bij een doffe vacht altijd verstandig je huisdier even te laten checken door een dierenarts.

Misschien is er niets aan de hand of is het enkel beter de vacht van de hond wat vaker te verzorgen of is ander voer een goede optie. Door je Toypoedel te laten controleren, kun je in ieder geval kijken of er geen onderliggende gezondheidsproblemen zijn of deze laten uitsluiten.

Leer alles over jouw lieve Toypoedel

Wil je álles leren over jouw Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ga naar de trimsalon

Als baasje van een Poedel kun je de vacht van het dier zelf maar deels verzorgen. De haren van een Toypoedel groeien namelijk dermate hard dat je deze gemiddeld eens in de zes tot acht weken moet laten knippen. Dit kun je natuurlijk zelf doen als je handig bent met een schaar en kam en je hond dit ook toelaat. De meeste mensen nemen hun hond mee naar de trimsalon. Daar kun je als Poedel eigenaar kiezen voor tal van kapsels die bij het ras passen.

Soms is een combinatie van meer dan één kapsel ook mogelijk. De verschillende kapsels die bij een Poedel geknipt kunnen worden, staan ook bekend onder speciale namen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Leeuwenmodel, een Puppymodel of een Engels Toilet. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van mogelijke kapsels voor je Toypoedel.

Bezoek aan de dierenarts

Een bezoek aan de dierenarts wordt niet altijd even gewaardeerd door iedere hond. Om ervoor te zorgen dat het niet iedere keer een strijd wordt om je Toypoedel mee te nemen naar de dierenarts, is het raadzaam de hond er van jongs af aan, aan te laten wennen. Zo weet je huisdier precies wat het is en zal het ook makkelijker gaan om het beestje mee te nemen.

Als je huisdier wat ouder wordt, kan de vacht ook wat doffer worden. Dat is op zich heel normaal maar als je maar enige twijfel hebt dat er wellicht iets niet in orde is met je huisdier, ga dan altijd even naar de dierenarts. Is er wat loos, dan kan het dan wellicht nog prima opgelost wordt en wordt je hond gezond, met een glanzende bruine vacht.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload