Home | Een goede, betrouwbare Toypoedel fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede, betrouwbare Toypoedel fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Ben je van plan een Toypoedel puppy te kopen? Ga daarvoor dan altijd naar een erkende en betrouwbare fokker. Je betaalt daar wel meer voor je nieuwe huisgenootje maar krijgt dan ook meer zekerheid dat je met een gezond dier naar huis gaat.

Een erkende fokker werkt volgens de regels van de rasvereniging waarbij deze is aangesloten en stelt altijd de gezondheid van het dier voorop.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Wat is belangrijk om op te letten als je naar een hondenfokker gaat?

Als je voor een puppy wilt gaan kijken, is het belangrijk dat je eerst een goede fokker vindt. Je kunt om te beginnen op internet kijken naar fokkers van Toypoedels. Een goede fokker heeft een website waarop niets verborgen wordt en je reeds de nodige informatie over het ras en eventueel beschikbare nestjes kunt vinden.

Kijk zeker ook op sites van ras-verenigingen voor de Toypoedel naar lijsten met betrouwbare fokkers. Zo weet je namelijk zeker dat ze bij de rasvereniging zijn aangesloten en dat je bij hen aan het juiste adres bent om een puppy te kopen.

Bel eerst op voor meer informatie

Heb je eenmaal een fokker gevonden die je wel aanstaat? Neem dan altijd eerst contact op. Vaak kun je gewoon bellen of een berichtje sturen. Als je iemand aan de lijn krijgt, krijg je al een goede indruk. De fokker die alles netjes en volgens de regels doet, kan je telefonisch al veel vertellen en heeft niets te verbergen. Zo kun jij reeds je eerste vragen over het ras en van alles en nog wat stellen.

Bevalt het je? Maak dan een afspraak om kennis te komen maken met de pups. Indien deze nog niet oud genoeg zijn om het nest te verlaten mag je vaak toch al komen kijken. Zo kun je de hondjes bewonderen, kennismaken met het ras en kijken of je een klik met de beestjes hebt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Toypoedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Informeer bij andere mensen naar hun ervaringen met de fokker

Vind je het moeilijk zelf een goede fokker te kiezen? Weet dan dat er ook mensen zijn die je reeds voorgingen bij het kiezen van een Toypoedel puppy. Soms laten fokkers recensies op hun site plaatsen die je als toekomstige koper kunt lezen.

Je kunt echter ook aan mensen die al een hond van dit ras hebben, vragen waar ze deze gekocht hebben. Zo kun je informeren naar hun ervaring met de fokker en voor jezelf bepalen of je daar naartoe gaat of nog even verder zoekt. Mensen die reeds een Toypoedel in huis hebben, kunnen je tevens van alles vertellen over het ras.

Kijk hoe het eruit ziet als je er eenmaal bent

Heb je een fokker gevonden van Toypoedels die een nestje met pups heeft waar je graag naar wilt gaan kijken? Maak dan een afspraak. Kom je eerder kijken dan dat de pups het nest mogen verlaten? Dan kun je vast kennismaken en kijken of er een puppy bij zit waar jij een echte klik mee hebt. Het is belangrijk om goed rond te kijken als je eenmaal bij de fokker bent. Kijk goed of alles netjes en schoon is en hoe de dieren leven en eruit zien.

Zijn de pups en de moederhond blij en speels? Dan is dat een goed teken en weet je al snel dat je aan het juiste adres bent. Een goede fokker heeft niets te verbergen dus je mag alles vragen wat je maar wilt.

Fokker die is aangesloten bij een rasvereniging

Als je een betrouwbare fokker van Toypoedel puppy’s zoekt, kun je reeds online bekijken welke zijn aangesloten bij een rasvereniging. Deze verenigingen werken met strenge regels waar de fokkers zich aan moeten houden. Er wordt zo altijd gestreefd naar een zo raszuiver mogelijk maar vooral gezond dier. De kans dat jij als toekomstig baasje een gezonde pup mee naar huis neemt, wordt zo alleen maar groter.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Toypoedel

Overweeg je een Toypoedel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zorg dat je alle papieren meekrijgt

Als je bij een goede fokker een Toypoedel puppy koopt, krijg je daar ook de nodige papieren bij. Je puppy zal reeds een enting (en misschien al meer dan eentje) hebben gehad die wordt genoteerd in zijn paspoort. Indien de pup al gechipt is (hoogstwaarschijnlijk is dat het geval) staat ook het chipnummer van het beestje erin en nog wat andere gegevens. Laat de hond altijd op jouw naam registreren. Hiervoor zijn verschillende instanties te vinden waar dit mogelijk is.

Mocht je dier ooit vermist raken en gevonden worden, dan levert de chip uitlezen jouw gegevens op en is je hondje snel weer thuis. Indien je hond een stamboom heeft, krijg je die papieren er natuurlijk ook bij.

De prijs verraadt vaak al veel over de fokker

Voor een Toypoedel puppy betaal je al snel tussen de €500 en €800. Is je pup volledig geregistreerd en heeft het dier een stamboom? Dan dien je al snel aan prijzen van €800 en (veel) meer te denken. Verkoopt een fokker dit soort hondjes tegen veel lagere prijzen? Dan is de kans groot dat je met een broodfokker te maken hebt.

Deze dien je altijd te vermijden want zij fokken enkel voor het geld en stellen de gezondheid van het dier zeker niet voorop. Geld besparen op je aankoop is natuurlijk wel leuk maar bij een levend dier zeker niet aan te raden omdat het dan vaak om louche fokkers gaat.

Zorg dat je puppy zich welkom voelt

Is het zover dat je je nieuwe huisgenootje mag gaan ophalen? Zorg er dan altijd voor dat het beestje zich welkom voelt en het in een gespreid mandje terecht komt. Je kunt van tevoren al goed voer kopen, snoepjes, speelgoed, een mand en kussen in huis halen en alles wat je maar denkt dat het beestje nodig heeft. Zo weet de hond meteen dat het een warm thuis voor hem is en kan hij een beetje aan alle indrukken wennen.

Het is natuurlijk ook allemaal wat, wat op hem afkomt dus geef je viervoeter de tijd om te wennen en overlaad hem met veel TLC. Puppy’s zijn flexibel en zullen zich zo snel thuis voelen in hun nieuwe huis.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload