Home | Grootte en gewicht: wat is het formaat van een Toypoedel

Grootte en gewicht: wat is het formaat van een Toypoedel

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Toypoedel is de kleinste officieel erkende Poedelsoort. Het beestje is bepaald geen grote hond te noemen en valt dus ook echt onder de categorie kleine honden. Wil je wel graag een Poedel aanschaffen maar weet je nog niet precies welke maat het beste bij je past?

Lees dan de volgende tekst eens door zodat je voor jezelf kunt bepalen of de Toypoedel perfect bij je past of dat je beter voor een net iets grotere hond kiest.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Formaat van de volwassen Toypoedel

Over het formaat van de volwassen Toypoedel kunnen we vrij kort zijn. Deze hond heeft een schofthoogte van gemiddeld 25 centimeter. Het teefje kan net iets kleiner zijn dan de reu maar veel verschil zit er niet tussen de seksen. De Toypoedel wordt maximaal 28 centimeter als je naar de schofthoogte kijkt.

Is je Poedel aardig wat groter? Dan heb je een Dwerg Poedel (ook wel bekend onder de naam Miniatuur Poedel) in huis met een schofthoogte tussen de 28 en 35 centimeter.

Gewicht van de Toypoedel

Een Toypoedel is een vrij frêle hondje. Het dier heeft veel energie en is bijzonder actief dus erg dik zal het beestje niet worden. Een volwassen Toypoedel weegt dan ook nooit meer dan vier kilogram. Dit is niet veel natuurlijk en de meeste hondjes zijn lichter. Mede aan zijn gewicht en geringe grootte heeft het dier dan ook zijn naam te danken. Weegt je Toypoedel nu meer dan vier kilo? Dan betekent dit dat je huisdier te zwaar is en niet voldoende beweging krijgt.

Zorg ervoor dat je viervoeter veel actief bezig is en geef hem goed en voedzaam voer. Natuurlijk mag belonen met een snoepje zeker als de Toypoedel goed bezig is. Let alleen wel op voor overgewicht want ook honden hebben hier helaas mee te kampen. Zo is een ons meer op het geringe gewicht van een Toypoedel al aanzienlijk.

Let op: Alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van jouw Toypoedel (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hond die veel beweging nodig heeft

Zoals reeds opgemerkt heeft een Toypoedel bijzonder veel energie. Je ziet het wellicht niet direct aan het kleine hondje af, maar het dier houdt enorm veel van rennen, spelen en lange wandelingen maken. Als het maar actief bezig is, is het dier helemaal in zijn element. Dit doet het hondje het liefste samen met zijn baasje.

Het is een van nature zeer sociale hond die loyaal is aan zijn mensen en het liefst samen van alles wil ondernemen.

Je kunt een Toypoedel prima houden als je wat kleiner woont, zoals bijvoorbeeld op een appartement of in een klein huis (al dan niet met een tuintje). Je dient er wel altijd voor te zorgen dat je Toypoedel voldoende beweging krijgt. Hierbij dien je al gauw te denken aan een paar uur flink wandelen, rennen en spelen per dag zodat je Toypoedel zich niet gaat vervelen en zijn energie op de juiste manier kwijt kan.

Hond die voldoende uitdaging nodig heeft

Een Toypoedel heeft niet voldoende aan enkel fysieke uitdaging. Het is een bijzonder intelligente hond die ook geestelijk voldoende uitdaging nodig heeft. Je kunt als baasje het beste je Toypoedel reeds als puppy meenemen naar de hondentraining.

Daar krijgt het beestje te maken met allerlei andere honden en mensen en wordt het meteen goed gesocialiseerd. De hond is slim genoeg om snel een puzzel of ander spelletje op te lossen en tot een goed einde te brengen.

Je kunt er zelf thuis voor zorgen dat je een groot aanbod aan spelletjes hebt (veel variatie is belangrijk) zodat je hond zich niet snel gaat vervelen. Het hoeven geen hele dure spelletjes te zijn want een Toypoedel kan zich werkelijk met van alles en nog wat vermaken. Zolang het spel uitdaging biedt en je huisdier lekker bezig is, is dat het allerbelangrijkste.

Pas de beweging aan de leeftijd van de hond aan

Wanneer je een Toypoedel puppy in huis haalt, betekent dit dat je nog echt een klein hondje hebt. Je viervoeter gaat natuurlijk nog een heel tijdje groeien, totdat het dier volwassen is en ook het karakter moet nog grotendeels gevormd worden. Hoe klein je Toypoedel ook is, energie heeft het dier reeds op jonge leeftijd veel. Het is echter wel belangrijk dat je je huisdier niet direct te veel laat bewegen maar dit langzaam opbouwt.

Het lichaam van de Toypoedel is nog in de groei en daarbij moet je zorgen dat de spieren niet te zwaar belast worden. Bouw het wandelen en rennen daarom rustig op. Je hond zal naarmate het beestje groter wordt steeds meer kunnen en een groter uithoudingsvermogen krijgen, waardoor jullie steeds langer samen actief bezig kunnen zijn.

Leer alles over de kenmerken van jouw Toypoedel

Wil je álles leren over de innerlijke en uiterlijke kenmerken van jouw Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Pas de uitdaging aan de leeftijd van de hond aan

Als je een jonge Toypoedel hebt, is het belangrijk dat je als baasje de uitdaging die je je huisdier biedt ook aanpast aan de leeftijd van de hond. Dit betekent dat je zowel de fysieke als de geestelijke uitdaging rustig opbouwt. Je hond krijgt natuurlijk wanneer deze eenmaal het nest verlaten heeft, heel veel indrukken die het dier allemaal verwerken moet. Geef je hond daar goed de tijd voor en bouw de uitdaging langzaam op. Zo is het leuk voor je huisdier en kan hij alles netjes een plek geven en ontdekken welke uitdagingen hem het meeste aanspreken.

Goede training loont

Een Toypoedel is een prima hond als je nog niet zoveel ervaring met honden hebt of er nog nooit eerder eentje gehad hebt. Het zijn sociale, aanhankelijke en vriendelijke dieren die snel leren. Weet je zelf niet zo goed hoe je je hond kunt socialiseren en van alles kunt leren? Ga dan reeds met je Toypoedel puppy naar de hondencursus.

Hier leert de hond spelenderwijs van alles wat bij de leeftijd van het dier past. Zo heeft de hond niet alleen plezier, maar kun jij daar als baasje ook van profiteren omdat je later een volwassen Toypoedel hebt die niet alleen een fijn maatje is maar ook nog eens goed luistert.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload