Home | Alles over de grijze Toypoedel (uitgebreid artikel)

Alles over de grijze Toypoedel (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Toypoedel heeft vaak een effen vacht maar de hond komt ook in een bonte versie voor. Welke kleur een pup krijgt, is natuurlijk afhankelijk van de ouders van het dier. Wanneer ervoor gekozen wordt een kruising tussen twee verschillende kleuren te maken, is het altijd even afwachten wat het resultaat wordt. Binnen een nestje kunnen de puppy’s dan al verschillende kleuren hebben. Wil je per se een bepaalde kleur pup hebben?

Houd er dan wel rekening mee dat het karakter van de hond belangrijker is dan het uiterlijk. Stel, je wilt graag een grijze Toypoedel maar met een rode in het nestje waar je naar gaat kijken heb je een betere klik. Kies dan zeker voor de rode Poedel en niet voor de grijze.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Verschillende kleuren bij een Toypoedel

Zoals bij alle maten Poedels het geval is, komt ook een Toypoedel in verschillende kleuren voor. Zo kun je deze kleine versie van het hondenras in de volgende kleuren aantreffen: zwart, bruin, wit, grijs, zilver, crème, diverse roodtinten, blauw en abrikooskleurig.

De hond kan effen van kleur zijn maar bonte Toypoedels komen ook voor. Welke kleur je kiest is natuurlijk heel persoonlijk maar de vachtkleur heeft geen invloed op het karakter van je Toypoedel. Dit is namelijk bij alle Toypoedels vergelijkbaar.

De grijze Toypoedel

Heb je de voorkeur voor een hondje met een grijze vacht? Dan heb je bij een Toypoedel de keuze uit verschillende tinten grijs. Er bestaan namelijk Toypoedels die echt grijs zijn (denk hierbij aan muisgrijs) maar je vindt ook exemplaren van het dier die meer naar zilver neigen.

Hoewel de benaming blauw misschien anders doet vermoeden, is deze kleur bij dieren zoals een Toypoedel een wat donkerder soort grijs en neigt deze naar antraciet. Het blijft hoe dan ook altijd grijs, al zijn niet alle tinten precies hetzelfde.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Toypoedel wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De grijze vacht van een Toypoedel verzorgen

Als je een grijze Toypoedel hebt, is een goede vachtverzorging belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor een Toypoedel in een andere kleur. De Poedel komt het meeste voor met een krulletjes vacht. Daarnaast vind je een versie van de Toypoedel met een zogenaamde koordjes vacht. Deze is veel zeldzamer.

De vacht van je Toypoedel kun je zelf verzorgen door deze regelmatig te borstelen. Heel af en toe wassen kan ook, maar dit hoef je echt niet vaak te doen bij deze hond.

Omdat de vacht van De Toypoedel snel groeit, is het wel belangrijk deze regelmatig te laten knippen. Dit kun je zelf doen maar het is zeker aan te raden hiervoor naar de trimsalon te gaan met je huisdier.

Het borstelen van een Toypoedel

Een Toypoedel heeft niet extreem veel vachtverzorging nodig als het op borstelen aankomt. Doe dit wel regelmatig zodat je ervoor zorgt dat alle vuil en viezigheid uit de vacht van je viervoeter verwijderd wordt. Je koopt het beste een goede borstel die echt geschikt is om de vacht van je Toypoedel mee te verzorgen. Bezuinig nooit op dit soort materiaal want met een minder goede borstel is de kans groot dat je je hond pijn doet of de vacht beschadigt.

De Poedel houdt van water dus je kunt de hond best een keertje wassen of een schone waterplas in sturen om alle vuil uit de vacht te verdwijnen. Geef je je hond zelf een wasbeurt? Gebruik dan altijd milde hondenshampoo voor je huisdier.

Wat als je grijze Toypoedel een doffe vacht heeft?

Wanneer een hond een doffe vacht heeft, is dat vaak geen goed teken. Wanneer je hond reeds op leeftijd is, kan de vacht wel wat doffer worden maar als dit blijft duren of wanneer het onverwacht optreedt, kan er ook wat anders aan de hand zijn.

Een glanzende vacht bij een Toypoedel zie je het beste wanneer deze in de zon staat. Oogt de vacht van het dier dof? Ga er dan altijd mee naar de dierenarts om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Op die manier weet je namelijk het snelst waarom de vacht dof kijkt en kun je het probleem proberen op te lossen.

Leer alles over jouw lieve Toypoedel

Wil je álles leren over jouw Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Bezoek aan de dierenarts

Wanneer je Toypoedel een doffe vacht heeft, kan dit duiden op verschillende problemen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je hond niet het juiste voedsel krijgt. Overleg daarover altijd met je dierenarts en ga over op andere brokken indien nodig. Als dit de oorzaak is van de doffe vacht, zal deze snel weer gaan glanzen. Een doffe vacht kan ook duiden op onderliggende gezondheidsproblemen bij het dier.

Het is daarom altijd verstandig je Toypoedel goed te laten onderzoeken zodat je weet wat er aan de hand is. Een glanzende vacht weerspiegelt nu eenmaal de gezondheid van je viervoeter. Soms is het maar een klein probleem maar een regelmatige check-up van je Toypoedel door de dierenarts is altijd aan te raden. Zo geef jij het beestje de zorg die het nodig heeft.

Ga naar de trimsalon

Voor een Poedel is het belangrijk dat de vacht met grote regelmaat geknipt wordt. Dit is vaak al eens in de zes tot acht weken nodig bij de Toypoedel. Dit knippen gebeurde vroeger vaak om praktische redenen maar dat geldt tegenwoordig natuurlijk ook nog altijd.

Je wilt immers niet dat je hond over een al te lange vacht struikelt. Als je een Toypoedel hebt die deelneemt aan hondenshows, dan kan ervoor gekozen worden de vacht in een bepaald model te knippen.

Bij een Poedel zijn tal van coupes mogelijk. Je kunt je Toypoedel regelmatig laten knippen in een trimsalon maar als je handig bent met kam en schaar, is dit zelf doen natuurlijk ook mogelijk. Wen je Toypoedel zo snel mogelijk aan het knippen van de vacht. Wanneer je je viervoeter reeds als puppy meeneemt naar de trimsalon, is het dier dit gewend en levert het ook geen problemen op wanneer deze eenmaal volwassen is.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload