Home | Toypoedel herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Toypoedel herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je graag een hondje aanschaffen? Dan is het belangrijk dat je eerst goed kijkt welk ras je aanspreekt. Zo koop je namelijk een huisdier dat bij jou en je situatie past en waar je veel plezier mee kunt beleven.

Veel mensen kiezen voor de aanschaf van een puppy maar je kunt tevens kiezen voor een wat oudere hond. Soms staan mensen een hond af omdat ze er niet meer voor kunnen zorgen. In dat geval wordt er een nieuw huis voor het dier gezocht en is er sprake van een zogenaamde herplaatser.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Kijk rond waar je een herplaatser Toypoedel zoal vinden kunt

Als je een herplaatser Toypoedel zoekt, is het slim eerst goed op internet rond te kijken. Soms bieden mensen een dergelijke hond particulier aan maar het is ook slim eens op de sites van dierenasiels te kijken. Vaak gaat het bij een herplaatsing om een volwassen hond of een al wat grotere puppy.

Een jonge pup vind je doorgaans alleen bij een fokker en deze belanden maar heel sporadisch in het dierenasiel. Als je een herplaatser zoekt, zijn er een aantal zaken waarop je dient te letten. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Vraag altijd eerst waarom het hondje wordt afgestaan

Kijk om te beginnen eerst goed rond waar een herplaatser Toypoedel wordt aangeboden. Dit kan dus in een asiel of opvang zijn, maar mensen kunnen de hond ook zelf in huis hebben en aanbieden voor herplaatsing. Er zijn tal van redenen waarom mensen een ander huis voor een hondje zoeken. Dit kunnen zowel positieve als wat meer negatieve redenen zijn. Het is voor jou als eventueel nieuw baasje belangrijk dat je weet waarom de hond wordt afgestaan. Vraag dit altijd.

Misschien gaan de eigenaars verhuizen naar het buitenland, is er iemand in huis allergisch of hebben ze gewoon niet voldoende tijd om voor het diertje te zorgen. In dat geval is er niks mis met het hondje maar kunnen ze er niet voldoende aandacht en tijd in investeren.

Let op: Het kopen of adopteren van een Toypoedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kijk of de hond een rugzakje meedraagt

Het komt ook voor dat herplaatsers een rugzakje hebben. Is er in het verleden wat voorgevallen waardoor de hond nu problemen heeft of heeft deze geen passende opvoeding en socialisatie gehad? Dan bestaat de kans dat de Toypoedel apart (en vaak ongewenst gedrag) vertoont.

Als mensen een hondje afstaan en eerlijk over de reden zijn, kun jij als baasje zelf bepalen of je ervoor gaat om de hond opnieuw op te voeden en een tweede kans te geven. Zijn mensen daar niet eerlijk over naar je gevoel, kijk dan goed hoe de Toypoedel zich gedraagt. Zeker als je reeds de nodige ervaring hebt met probleemhonden, zul je snel zien of er iets niet klopt.

Kijk of de hond bij je past

In een asiel komen nog wel eens honden terecht die worden afgestaan omdat ze problemen hebben, maar je moet niet meteen denken dat er enkel honden met een rugzakje zitten. De mensen die op het asiel werken, leren een dier snel kennen en kunnen jou als mogelijk toekomstig baasje veel over het hondje vertellen. Zo weet je ook direct waar je aan toe bent. Het is belangrijk dat je zelf vragen stelt zodat je veel over de herplaatser te weten komt.

Zo kun je namelijk bepalen of je de hond een kans kunt en wilt geven. Houd er daarbij rekening mee dat de mensen van het dierenasiel ook bekijken of jij bij de hond past en ervoor geschikt bent. Je hebt bijvoorbeeld veel tijd, geduld en ruimte nodig om een Toypoedel een goede tweede kans te geven. De nodige ervaring met honden is natuurlijk altijd fijn om te hebben, zeker als je voor een herplaatser kiest.

Leer je hond mensen te vertrouwen

Wanneer je voor een hondje kiest dat herplaatst wordt en dat een rugzakje met zich meedraagt, dien je er als baasje zeker rekening mee te houden dat het dier niet altijd even veel vertrouwen in mensen zal hebben. Aan jou dan de taak om het dier mensen te leren vertrouwen en ervoor te zorgen dat het beestje zich op zijn gemak gaat voelen wanneer het bij je is.

Heeft je Toypoedel in het verleden nog niet veel geleerd of is deze niet of nauwelijks gesocialiseerd? Dan kun je daar als nieuw baasje zeker wel wat aan doen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Toypoedel

Overweeg je een Toypoedel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ook een volwassen Toypoedel kan nog veel leren

Een Toypoedel is een intelligente hond die erg leergierig is en zijn baasje graag een plezier wil doen. De meeste Toypoedels gaan reeds als puppy op hondentraining, leren daar van alles en worden tevens goed gesocialiseerd. Heeft jouw herplaatser dit allemaal niet gehad?

Dan kun je een volwassen Toypoedel nog van alles leren. Het kost alleen wat meer tijd en veel geduld want het beestje is immers geen pup meer die spelenderwijs dingen aanleert.

Een Poedel is slim genoeg om snel dingen aan te leren en snapt vlug wanneer hij dingen op de juiste manier doet. Zo kun je ook een volwassen Toypoedel nog altijd socialiseren, zeker als je dat met zachte hand doet en je huisdier beloont als deze het goed doet. Het dier is gevoelig voor beloningen en zal ongewenst gedrag af kunnen leren.

Bespreek op voorhand de kosten

Heb je een herplaatser gevonden die perfect bij je past? Dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk mee naar huis nemen. Wanneer mensen een ander baasje zoeken, is de kans groot dat je vaak ook spulletjes meekrijgt die van de Toypoedel zijn en waaraan het dier verknocht is.

Soms vragen mensen een kleine vergoeding om de hond mee te mogen nemen, maar het gebeurt ook dat het hondje niets kost. Dan is het belangrijkste dat de hond een goed nieuw huis krijgt waar hij het fijn heeft.

Bespreek van tevoren altijd goed of er kosten aan de aanschaf van de viervoeter verbonden zijn of dat je deze zo mee mag nemen. Bij een asiel betaal je het adopteren van een volwassen hond doorgaans een paar honderd euro. Zorg ook altijd dat je het vaccinatieboekje, het paspoort en een eventuele stamboom meekrijgt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload