Home | Toypoedel karakter: dit kan je verwachten

Toypoedel karakter: dit kan je verwachten

⏱ Leestijd: 4 minuten

Bij een Poedel maakt de grootte van de hond niet zoveel verschil voor het karakter van het dier. Een Poedel is, ongeacht de grootte van het dier, een van nature sociale hond die goed met mensen en andere dieren om kan gaan.

De Toy Poedel is een lieve en aanhankelijke hond die goed als gezinshond functioneert maar net even wat minder met kleine kinderen heeft. Je kiest daarom beter niet voor deze Poedelvariant met kleine kinderen in huis. Grote kinderen daarentegen is geen enkel probleem.

Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Te klein om hulphond te zijn

De Toy Poedel is de kleinste variant van het ras. De gemiddelde grootte van het hondje ligt tussen de 25 en 28 centimeter dus dat is zeker niet al te groot te noemen. Poedels worden nog wel eens ingezet als hulphond. De Toy Poedel is daar wel slim genoeg voor maar zijn uiterlijk werkt daarbij niet echt goed mee.

De Poedel is simpelweg te klein om bepaalde dingen te doen dus als je daarvoor een hond zoekt, kies je beter een wat groter exemplaar.

Lief hondje dat niet zo goed bij kleine kinderen past

Poedels zijn lieve, vriendelijke honden die prima als gezinshond geschikt zijn. Deze kleine variant plaats je beter niet bij al te kleine kinderen want ze houden niet van grote drukte en steeds opgepakt worden.

Zoals de naam al doet vermoeden lijkt de Toy Poedel sterk op een speelgoedhondje en ondanks het feit dat het beestje erg aanhankelijk is en beslist wil knuffelen, is het daar niet de heel de dag van gediend. Voor kleine kinderen is dat niet altijd even makkelijk te begrijpen, iets grotere zullen dit snappen en daarbij kan de Toy Poedel dan ook prima worden geplaatst.

Let op – nu helemaal gratis: Het karakter van jouw Toypoedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Niet zoveel ruimte nodig maar beweging is wel belangrijk

Als je voor een Poedel met dit formaat kiest, hoef je daar niet al te groot voor behuisd te zijn. Het is nu eenmaal een klein beestje dat ook goed op een appartement of in een huis zonder tuin of met een klein tuintje kan. Deze hond heeft natuurlijk niet zoveel ruimte nodig door het bescheiden postuur.

Het is echter wel belangrijk dat je Toy Poedel voldoende beweging krijgt. Dit kun je doen door veel met het beestje te gaan wandelen en ermee te spelen. Omdat het maar een klein hondje is, moet je uiteraard niet overdrijven met bewegen maar de ook de kleinste Poedel heeft veel energie die het beestje kwijt moet.

Intelligente hond die van trucjes en spelletjes houdt

De Poedel is een intelligente hond die goed weet hoe hij spelletjes moet doen en snel trucjes onder de knie krijgt. Zorg er daarom voor dat je voldoende spelletjes aanbiedt aan je huisdier en dat er de nodige variatie in zit. Zo voorkom je dat je hondje zich snel gaat vervelen of een spelletje niet meer leuk vindt.

Op hondencursus leert je hond allerlei spelletjes en trucjes die je later zelf thuis ook kunt doen. Het is belangrijk dat je Poedel voldoende fysieke en geestelijke uitdaging krijgt.

Pas de hoeveelheid beweging aan de hond aan

De Toy Poedel is niet groot dus zorg ervoor dat het beestje niet overbelast wordt met bewegen. Zeker als de Poedel nog maar een pup is, is bewegen belangrijk maar doe dit met mate en pas het tempo aan de hond en zijn leeftijd aan. Je hond is dan nog in de groei dus het is belangrijk daar rekening mee te houden.

Zorg voor voldoende beweging en begin wel zo vroeg mogelijk met socialiseren van het dier. Daar hebben zowel het baasje als de hond wanneer deze eenmaal volwassen is, het meeste baat bij.

Leer alles over het karakter van jouw Toypoedel

Wil je alles weten over het karakter van jouw Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Alleen deze maand is het handboek helemaal gratis!

Klik hier om het boek te bekijken

Geen hondje om lang alleen thuis te laten

Een Poedel houdt er niet van om lang alleen thuis te zijn en is het liefste zo veel mogelijk in het gezelschap van zijn baasje. Aandacht is erg belangrijk en de Poedel kan snel aan verlatingsangst gaan leiden. Dat is niet alleen erg onprettig voor het beestje zelf maar het kan ook uitmonden in ongewenst gedrag zoals overdreven blaffen of dingen slopen. Zorg daarom dat er zoveel mogelijk iemand thuis is en onderneem leuke dingen samen met je hondje. Hond blij, jij ook blij en zo zijn jullie samen bezig.

De Poedel wil niets liever dan zijn baasje veel plezier doen dus hij zal het zeker waarderen als je er vaak bent en jullie samen kunnen zijn. Een Poedel wil nog wel eens de voorkeur aan een bepaald persoon in het huidhouden geven dus zorg ervoor dat deze er het meeste is.

Vacht verzorgen betekent ook aandacht

Als je een Poedel aanschaft, kun je natuurlijk voor een puppy gaan. Houd er bij dit ras wel rekening mee dat de Poedel een vacht heeft die een behoorlijke verzorging nodig heeft. Laat je pup zo jong mogelijk wennen aan borstelen van de krullende vacht om zo het vuil eruit te halen en klitten te verwijderen of te voorkomen.

De pup zal er snel aan wennen, krijgt aandacht en op latere leeftijd vormt borstelen en andere vachtverzorging dan ook geen probleem.

Toy Poedel pup of een volwassen hond?

Als je voor een puppy kiest, is het karakter van de hond nog volop in ontwikkeling. Dit is natuurlijk erg leuk want zo zie je de hond opgroeien en wordt het karakter nog verder gevormd. Door vroegtijdig met de Poedel op training te gaan zorg je ervoor dat je de hond goed socialiseert en kun je het karakter nog deels vormen zoals jij wilt. De Poedel is van nature al een heel sociale hond dus dat zal weinig problemen opleveren met mensen en andere dieren. Kies je voor een volwassen exemplaar?

Dan heeft dat als voordeel dat reeds bekend is hoe het karakter van het hondje is. Zo weet je ook waar je aan toe bent. Heeft de volwassen Toy Poedel nog niet alles geleerd of zijn er bepaalde zaken die niet zo prettig zijn of als ongewenst worden ervaren? Dan is de Poedel nog slim genoeg om deze af te kunnen leren maar dat kost wel wat tijd en geduld van het baasje.

100% gratis! Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken én alleen deze maand helemaal gratis!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

Deze maand helemaal gratis!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

DEZE MAAND 100% GRATIS

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!