Home | Alles over de mogelijke kleuren van een Toypoedel

Alles over de mogelijke kleuren van een Toypoedel

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Toypoedel komt, net als alle andere soorten Poedels, in diverse kleuren voor. De meeste raszuivere Poedels zijn effen van kleur maar er worden ook wel Poedels met een bonte vacht of met vlekken aangetroffen. Niet alle kleuren worden erkend bij de Poedel.

We hebben de meeste voorkomende kleuren bij de Toypoedel voor je op een rijtje gezet zodat je weet wat er allemaal mogelijk is bij dit ras met een krulletjes of koordjes vacht.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Welke kleuren komen voor bij een Toypoedel?

Voor de Poedel geldt dat de vacht eenkleurig is als naar de rasstandaard gekeken wordt. De volgende kleuren zijn dan ook erkend bij het hondenras: zwart, wit, bruin, grijs en abrikoos/rood. Wanneer de Poedel een bruine vacht heeft, is deze volgens de rasstandaard donkerbruin.

Grijs betekent dat de Poedel een uniforme kleur vacht heeft die niet naar wit of juist naar heel donkergrijs mag neigen. Kleuren zoals zilver, crème en blauw komen ook voor bij de Toypoedel maar worden dus niet als raszuiver erkend. Abrikoos/rood wordt wel als kleur erkend voor het ras maar moet uniform zijn. Deze kleur kan uiteenlopen van licht abrikoos tot veel dieper rood of nagenoeg oranje, zoals de binnenkant van een abrikoos.

Zwarte Toypoedel

Een zwarte Toypoedel wordt gerekend tot een raszuivere kleur. Zwart is een kleur die veel mensen sowieso kiezen als ze op zoek zijn naar een hondje. Daar waar deze kleur bij katten nog wel eens minder gekozen wordt, is dat bij honden geen enkel probleem. De zwarte vacht bij een Toypoedel glanst mooi als deze gezond is. Het is belangrijk dat je de vacht goed verzorgt als baasje. Dit betekent dat je deze regelmatig borstelt met een borstel die daarvoor speciaal geschikt is.

Bij een Poedel met krulletjes kan dit een andere borstel zijn dan voor een Toypoedel met een koordjes vacht. Goed borstelen voorkomt dat de haren klitten, maar vooral dat er geen vuil dat mogelijk tot irritatie of huidaandoeningen kan leiden achterblijft. Omdat Toypoedels erg van water houden, is een dier een keertje een bad laten nemen (al dan niet met hondenshampoo) zelden een probleem.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Toypoedel wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Bruine Toypoedel

Wanneer je voor een bruine Toypoedel kiest, kan deze kleur in verschillende tinten voorkomen. Alleen het echte warme, donkerbruin wordt bij de Poedel als raszuivere kleur erkend. Is je Poedel net wat lichter bruin? Dan valt die kleur niet binnen de rasstandaard. Bij bruine Poedels zijn de ogen en neuzen vaak net wat minder donker dan bij bijvoorbeeld een zwarte of grijze Poedel. In plaats van zwart zijn ze leverkleurig. Ook voor een bruine Toypoedel geldt dat de vacht goed verzorgd moet worden.

Ze verharen niet of nauwelijks waardoor het ras geschikt is voor mensen met een allergie. Regelmatig het vuil dat de honden meenemen van buiten uit de vacht borstelen of wassen, is zeker aan te raden. Hiermee wordt huidirritatie voorkomen en ziet je hond er altijd tiptop uit. Wat voor elke kleur Toypoedel geldt: ga er altijd tussen de zes en acht weken mee naar de trimsalon. Het haar van een Poedel groeit snel en kan dan weer in een nette coupe geknipt worden.

Grijze Toypoedel

Grijs is een kleur die regelmatig voorkomt bij een Toypoedel en die als raszuiver wordt gezien mits het grijs uniform is, niet te licht en ook niet te donker. Kleuren zoals zilver en blauw komen wel degelijk voor bij de Poedel, maar worden niet erkend binnen de rasstandaard. Een grijze Toypoedel heeft een zwarte neus en dito ogen. Wanneer je voor een grijze Toypoedel kiest, is het vaak net even wat makkelijker om de vacht te ontdoen van vuiligheid die ze meenemen van buiten.

Dit komt doordat je dit makkelijker ziet in een lichtere vacht dan in bijvoorbeeld zwarte of donkerbruine krulletjes of koordjes. De vacht van een grijze Toypoedel kun je het beste regelmatig borstelen en eens wassen, maar vaak is gewoon schoon water daarvoor al voldoende. Neem je grijze Toypoedel zeker met regelmaat mee naar de trimsalon om te voorkomen dat de haren in de weg zitten, de hond er last van krijgt of er onverzorgd uit komt te zien.

Er zijn werkelijk tal van kapsels (en combinaties daarvan) mogelijk bij een Toypoedel. Ben je zelf wel handig met een schaar en laat je hondje het toe? Dan kun je natuurlijk ook zelf de vacht netjes bijhouden. Eens in de ongeveer zes weken knippen is aan te bevelen bij de Toypoedel.

Leer alles over jouw lieve Toypoedel

Wil je álles leren over jouw Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Abrikooskleurige Toypoedel

De kleur die bij een raszuivere Toypoedel als laatste is erkend, is abrikoos. Ook deze dient uniform te zijn, net als bij een grijze Poedel. Abrikoos mag wat donkere vlekken in de vacht hebben en kan variëren van licht abrikooskleurig (neigend naar crème) tot bijna rood.

Dit betekent dat de vacht van de Toypoedel bijna rood of oranje is. Deze kleur is vrij speciaal en wordt door veel mensen als erg mooi beschouwd bij een Toypoedel. Het is een bijzondere kleur omdat deze door een regressief gen ontstaat en behoorlijk zeldzaam is. Als fokkers proberen deze kleur te creëren bij een nestje Toypoedels, betekent het dus afwachten of er pups in die kleur bij zijn.

Laat de kleur niet de doorslag geven

Welke kleur je Toypoedel ook heeft, dit maakt voor het karakter van het dier niet uit. Dit blijft natuurlijk altijd hetzelfde en wordt zeer zeker niet bepaald door de kleur van de hond. Het is natuurlijk altijd leuk als je een hondje kunt uitkiezen in de kleur die jij het leukste vindt, maar houd er wel rekening mee dat het belangrijker is om naar het karakter van het beestje te kijken. Heb je een klik met een hondje? Dan is dat het belangrijkste en de kleur komt daarna pas.

Als je echt een speciale kleur Toypoedel wilt hebben, kun je het beste eerst online bij een rasvereniging naar erkende fokkers zoeken. Zo vind je niet alleen een betrouwbare fokker die de gezondheid van de hondjes voorop stelt, maar kun je tevens zoeken naar nestjes in de door jou gewenste kleur.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload