Home | Prijs Toypoedel: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Toypoedel: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond aanschaft, betaal je daar in de meeste gevallen een aanzienlijk bedrag voor. Dit is zeker het geval bij de aanschaf van een Toypoedel puppy. Houd er bij de aanschaf van een hond ook altijd rekening mee dat je er met enkel de kosten voor het dier zelf nog niet bent.

Er komen altijd meer kosten bij waarvan sommige eenmalig zijn maar andere kosten steeds terug blijven keren. Wil je weten wat een Toypoedel je kost? Lees dan voordat je een dergelijke hond aanschaft, de volgende tekst goed door zodat je weet waar je aan toe bent.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Gemiddelde prijs voor een Toypoedel pup

De prijzen voor een raszuivere Toypoedel kunnen uiteenlopen. Dit is met name afhankelijk of je een puppy kiest die je enkel als huisgenootje wilt houden, waarmee je al dan niet wilt fokken of waar je een goede stamboom bij wilt hebben. Zoek je een Toypoedel puppy die je als kameraadje wilt houden en die slechts een beperkte registratie heeft? Dan betaal je voor een dergelijke pup tussen de €500 en €800.

Wil je ook graag fokken met de pup, een complete registratie krijgen en een Toypoedel waar je mee naar shows kunt gaan? Dan dien je reeds op minimaal €800 en maximaal €1500 voor de aanschaf van de hond te rekenen. Voor een Toypoedel puppy van een speciale fokker, met een bijzonder goede stamboom, leg je bedragen neer boven de €1500.

Vermijd broodfokkers en geef liever wat meer uit

Veel mensen kijken eerst online naar hondjes als ze er eentje willen aanschaffen. Daar is niks mis mee, maar het is wel belangrijk dat je een goede en betrouwbare fokker kiest. Als je op de site van een rasvereniging voor Poedels kijkt, vind je daar vaak al een lijst van goede fokkers. Heb je nu zelf een fokker gevonden die Toypoedel pups tegen veel lagere prijzen aanbiedt dan gangbaar is bij dit ras?

Dan is de kans groot dat je met een broodfokker te maken hebt. Deze dien je zoveel mogelijk te vermijden omdat zij enkel hondjes fokken voor het geld en waarvoor de gezondheid van het dier geen prioriteit heeft. Minder uitgeven is natuurlijk leuk, maar de kans dat je dan een zieke pup meeneemt is vele malen groter dan bij een erkende fokker en dat wil je immers niet.

Let op: Het kopen of adopteren van een Toypoedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wanneer kan de prijs hoger liggen?

De prijs die je voor een Toypoedel betaalt, ligt redelijk vast maar het kan voorkomen dat de prijzen wat omhoog gaan op het moment dat er veel vraag naar een dergelijk hondje is. De fokkers die echt honden fokken met een goede stamboom vragen natuurlijk al veel meer voor een Toypoedel dus het is belangrijk dat je voor jezelf bepaalt waarvoor je de hond in huis haalt en wat je doel ermee is. Wil je er bijvoorbeeld mee naar hondenshows of ermee fokken?

Dan is het nodig om voldoende papieren bij het dier te hebben die aantonen dat het mag. Voor een dergelijke Toypoedel betaal je dus altijd meer dan voor een maatje in huis waar je verder geen bijzondere dingen mee doet, maar die je een warme mand biedt en waarmee je veel onderneemt zoals wandelen en spelen.

Ga op zoek naar een volwassen Toypoedel

Wil je geen Toypoedel puppy maar liever een volwassen hond? Kijk dan eens op sites die deze aanbieden. Wellicht vind je daar een volwassen Toypoedel. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom iemand een Toypoedel afstaat of liever: er een andere huisje voor zoekt.

Dit kunnen negatieve redenen zijn zoals een hond die niet goed luistert of problemen kent, maar het gebeurt ook dat mensen een andere plek voor het dier zoeken omdat bijvoorbeeld het baasje is overleden, ze niet meer voldoende tijd hebben om voor de hond te zorgen of zelf naar het buitenland gaan.

Ook een volwassen hond verdient een tweede kans

De hond heeft dan geen problemen maar er wordt gewoon naar een ander baasje gezocht dat wel genoeg tijd en ruimte heeft. De prijs die je voor een volwassen Toypoedel betaalt, kan aardig uiteenlopen. Bij een asiel betaal je doorgaans een paar honderd euro terwijl het ook voorkomt dan mensen de hond voor niets weggeven, zolang deze maar een fijne plek krijgt.

Vaak krijg je dan ook nog allerlei spulletjes mee die van de hond zijn en waar hij aan gewend of gehecht is.

Mensen vinden een goed huis in dat geval belangrijker dan ervoor laten betalen. Soms betaal je voor de kosten van de opvang, dus informeer daar altijd even goed naar zodat je weet waar je aan toe bent.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Toypoedel

Overweeg je een Toypoedel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Bijkomende kosten voor de hond

Nu je een beetje een idee hebt wat je voor een Toypoedel betaalt, kun je voor jezelf bepalen wat jij ervoor kunt en wilt uitgeven. Houd er altijd rekening mee dat je er met alleen de kosten voor het dier zelf nog lang niet bent. Een hond heeft nog meer nodig natuurlijk. Zo dien je altijd rekening te houden met kosten voor de volgende spullen:

  • Mand
  • Goede riem en eventueel een halsband
  • Speelgoed
  • Bench

Dit zijn kosten die je doorgaans maar eenmaal maakt, maar het komt natuurlijk ook voor dat spulletjes verslijten en je bijvoorbeeld een keer een nieuwe riem dient aan te schaffen omdat deze stuk is of de hond eruit gegroeid is.

Houd verder rekening met steeds terugkerende kosten voor goed voer, snoepjes, verblijf in een pension of voor honden-opvang, kosten voor hondentraining, kosten voor een consult bij de dierenarts en eventuele medicatie, kosten voor middelen tegen vlooien en teken en voor vachtverzorgings-producten.

Het is geen gek idee om van tevoren eerst goed op te schrijven wat je allemaal nodig hebt als je een Toypoedel in huis haalt en daarbij te noteren wat dit gaat kosten. Zo kun je voor jezelf ook beter inschatten of het dier en alles wat daarbij komt, betaalbaar is.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload