Home | Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Toypoedel

Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Toypoedel

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een Toypoedel puppy aanschaft, wil je natuurlijk zo lang mogelijk het beestje in huis hebben. Het wordt immers deel van het gezin en de hond wordt een echt maatje voor je. De Toypoedel kan een gemiddelde leeftijd tussen de 12 en 15 jaar behalen, hetgeen normaal is voor een hond van dit formaat.

Als je hond gezond is, kun je er heel lang een geweldige kameraad aan hebben. We hebben een aantal punten voor je op een rijtje gezet die belangrijk zijn om te weten voordat je een Toypoedel aanschaft.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Voorkomende aandoeningen en klachten bij de Toypoedel

Een Toypoedel is nu eenmaal een levend wezen dat ook wel eens ziek kan worden of te maken krijgt met bepaalde aandoeningen. Dat is nu eenmaal niet anders. Je wilt je hondje natuurlijk zo gezond mogelijk houden en daar kun je als baasje zeker aan bijdragen.

Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om te zorgen dat je dier de juiste voeding krijgt, genoeg beweegt en niet te dik wordt. Daarop is weinig kans als je hondje veel rent en speelt en zo kun je bijvoorbeeld diabetes en overgewicht voorkomen.

Ziektes die regelmatig voorkomen bij de Toypoedel

Let goed op hoe het dier zich gedraagt en hoe het eruit ziet. Dit zegt namelijk al veel over de gezondheid van je Toypoedel. Gedraagt de hond zich bijvoorbeeld van de ene op de andere dag heel anders of oogt de vacht dof? Ga dan direct naar de dierenarts.

Andere vaker voorkomende klachten bij Poedels zijn de Ziekte van Willebrand, de Ziekte van Addison, huidallergieën, oogproblemen, heupdysplasie, epilepsie en natuurlijk krijgen de meeste dieren naarmate ze ouder worden ook te maken met ouderdomsklachten. Door je hond zo gezond mogelijk te laten leven, bied je hem een goede en gezonde toekomst.

Let op: Het onderhouden en verbeteren van de gezondheid van jouw Toypoedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kies altijd voor een erkende en betrouwbare fokker

Wanneer je een Toypoedel puppy koopt, ga je daarvoor het beste naar een fokker die is aangesloten bij een rasvereniging. Deze fokt volgens de strenge regels van de vereniging en stelt daarbij altijd de gezondheid van de pups en de moederhond voorop.

Op die manier maak jij als toekomstig baasje van een Toypoedel de meeste kans om een gezonde pup mee naar huis te nemen. Een gezonde pup is blij, heeft veel energie en is altijd enthousiast en wil alles om hem heen ontdekken.

Pas de opvoeding aan de leeftijd en het tempo van de puppy aan

Een Toypoedel puppy is vrij klein en het lijfje van het dier is nog volop in ontwikkeling. Dit geldt tevens voor het karakter van het dier. Zorg er daarom altijd voor dat je hond de kans krijgt om alle indrukken die op hem afkomen, goed en op zijn eigen tempo te verwerken.

Dit betekent ook dat je de fysieke uitdaging niet meteen overdrijft maar rustig opbouwt. Het dier krijgt zo de kans een groot uithoudingsvermogen op te bouwen en leert alleen dingen die echt goed bij zijn leeftijd passen. Zo houd je het dier ook zo gezond mogelijk.

Hond met een groot uithoudingsvermogen

De Toypoedel is een hond met veel energie. Om zich niet te gaan vervelen, is het daarom erg belangrijk dat je als baasje veel actief bezig bent met het dier. Hierdoor houd je het beestje niet alleen bezig en doen jullie gezellig samen dingen, maar is het ook nog eens beter voor de gezondheid van je Toypoedel. Beweging is nu eenmaal goed voor mens en dier. Omdat de Toypoedel een goed uithoudingsvermogen heeft, zijn lange wandelingen en veel rennen en spelen zeker geschikt.

Zorg ook voor voldoende geestelijke uitdaging en variatie voor deze intelligente hond. Het uithoudingsvermogen dien je wel stap voor stap op te bouwen bij je puppy.

Leer alles over hoe je jouw Toypoedel gezond en gelukkig houdt

Wil je weten hoe je jouw Toypoedel zo gezond en gelukkig mogelijk houdt? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Kies voor goed en voedzaam voer

Als je een hondje in huis haalt, dien je er goed voer voor te kopen. Niet iedereen zal er meteen bij stilstaan maar er zijn heel veel verschillende soorten voer voor je huisdier te koop. Koop brokken die passen bij het formaat van de Toypoedel (niet te groot dus) maar waar wel voldoende voedingsstoffen inzitten. Brokken die speciaal voor een bepaald ras zijn, zijn niet nodig maar pas het soort brokken wel aan de leeftijd van het hondje aan.

Je Toypoedel heeft als puppy immers andere bouwstoffen nodig dan wanneer deze al op zekere leeftijd is. Weet je zelf niet zo goed welke brokken (en snoepjes natuurlijk om je hond te belonen) je moet kiezen? Informeer dan bij de dierenspeciaalzaak of je dierenarts wat je het beste aan je hond kunt geven en hoeveel deze dagelijks nodig heeft.

Houd je hond gezond

Houd je hond gezond door veel te bewegen, hem gezond eten aan te bieden en vooral veel aandacht aan het dier te besteden. De Toypoedel heeft beweging nodig om zich niet te gaan vervelen en zijn energie kwijt te kunnen. Indien het beestje niet voldoende aandacht krijgt of niet genoeg uitdaging, zal het zich snel gaan vervelen of eenzaam worden.

Dit is natuurlijk ook niet gunstig voor de gezondheid van je hond. Probeer zelf gezond te leven en zorg ervoor dat je hond dat ook doet. Uiterlijke verzorging zoals het borstelen en knippen van de snel groeiende vacht van de Toypoedel horen daar natuurlijk ook bij, zodat je viervoeter zich happy voelt.

Ga regelmatig met je hond naar de dierenarts

Denk je dat je Toypoedel ziek is of iets mankeert? Weet dan dat je gevoel je maar zelden bedriegt en ga zo snel mogelijk naar de dierenarts om je hond te laten onderzoeken. Het is daarnaast belangrijk je Toypoedel regelmatig mee te nemen naar de dierenarts voor een check-up. Zo kan de algemene gezondheid van het dier bekeken worden en krijgt je hond de noodzakelijke vaccinaties en middelen tegen vlooien, teken en wormen toegediend.

Dit is belangrijk om je geliefde viervoeter zo gezond mogelijk te houden. Door je Toypoedel reeds als puppy mee te nemen naar de dierenarts, went het beestje er snel aan en worden de bezoekjes geen drama op latere leeftijd.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload