Home | Klein maar fijn: maak kennis met de mini Toypoedel (lang artikel)

Klein maar fijn: maak kennis met de mini Toypoedel (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een kleine Poedel wilt aanschaffen, is de keuze voor een Toypoedel zeker niet gek. Deze hond heeft een schofthoogte van gemiddeld zo’n 25 centimeter. Deze kan maximaal 28 centimeter bedragen dus een echt grote hond is het zeker niet, ook niet wanneer deze eenmaal volwassen is.

Als je voorkeur uitgaat naar een nog kleinere Poedel, kun je tevens kiezen voor een zogenaamde Teacup Poodle (Theekopje Poedel) die nog kleiner is dan de Toypoedel. Voor deze Mini Toypoedel leg je wel een aanzienlijk bedrag neer dus lees eerst de volgende informatie goed door voordat je een dergelijk hondje aanschaft.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Bijzonder kleine Poedel

Een Teacup Poedel is een kleine versie van de Toypoedel. Het is geen officieel erkende soort binnen het ras, maar het dier wordt wel als Poedel gefokt en ziet er nagenoeg hetzelfde uit als een Toypoedel maar dan nog net wat kleiner.

De Teacup Poedel weegt amper een kilo als puppy en op volwassen leeftijd komen de meeste honden niet verder dan ongeveer twee kilo, soms net wat meer. De maximale schofthoogte van de Teacup Poedel bedraagt nauwelijks 23 centimeter. De hond past prima in je zak of tas en zelfs bijna in een kopje, vandaar ook de naam van het dier.

Alleen een effen vachtje als je een raszuivere Teacup hebt

De Teacup Poedel lijkt wel sterk op zijn grotere broers en zussen maar er is wel een belangrijk verschil tussen de soorten te vinden als je naar de vacht van het dier kijkt. De Teacup Poedel heeft dezelfde vachtkleuren maar is altijd effen. Dit betekent dat de vacht van het hondje zwart, wit, bruin, grijs, zilver, blauw, abrikoos, rood of crème is. Bonte varianten zijn niet raszuiver bij de Teacup Poedel.

De vacht is gekruld en dient regelmatig geborsteld te worden om het vuil dat het hondje van buiten meeneemt eruit te halen, voordat dit voor huidirritatie kan gaan zorgen. Je hondje regelmatig meenemen naar de trimsalon is ook nodig omdat de vacht snel groeit. Dit geldt natuurlijk voor alle Poedels maar ook bij de kleinste soort kun je een leuke en bij de hond passende coupe laten aanmeten.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Toypoedel wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Lief, slim en makkelijk te trainen hondje

Een Teacup of Mini Toypoedel is een lieve, sociale, aanhankelijke, loyale en intelligente hond en lijkt daarin precies op de andere Poedels. Het is een leergierig beestje dat graag zijn baasje wil plezieren en snel dingen doorheeft die het op de hondentraining leert. De hond is graag samen met zijn baasje om dingen te ondernemen en is gevoelig voor beloning. Doet je hondje het goed? Beloon deze dan zeker daarvoor.

Het is het beste vroeg met het socialiseren van je Teacup Poedel te beginnen maar deze training zal je weinig moeite kosten omdat het een leergierig en slim dier is. Pas wel altijd de training aan het geringe postuur van het hondje aan. Overdrijven is zeker niet goed en je hebt uiteindelijk wel met een frêle hondje te maken dat aanzienlijk minder beweging nodig heeft dan zijn wat grotere soortgenoten.

Een Mini Toypoedel past echt overal

Groot voordeel van een Mini Toypoedel is dat je deze werkelijk overal kunt huisvesten. Omdat het nu eenmaal zo’n klein hondje is, past dit prima op een appartement of in een kleine woning. Woon je groter? Dan is dat uiteraard ook prima. Een Teacup Poedel kan met bijna iedereen goed opschieten, met groot en klein en met mens en dier.

Het beestje kan niet goed met heel kleine kinderen, maar dat wordt vooral veroorzaakt door het feit dat deze vaak erg druk zijn en denken dat ze met een speelgoedhondje te maken hebben dat ze de hele dag kunnen ronddragen en knuffelen. Dat vindt de kleine Poedel doorgaans geen groot succes. Wat grotere kinderen die weten hoe met het hondje om te gaan, vormen geen probleem. Respect voor het dier is natuurlijk altijd belangrijk, ook al is het maar klein.

Geen voordelig hondje in aanschaf

Als je voor een Teacup Poedel gaat, kies je het beste voor een goede fokker. Deze Poedel is behoorlijk zeldzaam en er zitten vaak maar één tot twee puppy’s in een nestje. Hierdoor betaal je ook een aanzienlijk bedrag om een dergelijke puppy aan te schaffen.

Prijzen tussen de €1750 en €2250 zijn zeker niet geen uitzondering. Hiermee ben je er natuurlijk als baasje nog niet: de Teacup Poedel heeft ook voer nodig, snoepjes, speelgoed, een mand, een riem en daarbij komen ook nog eens de kosten voor een dierenarts, eventuele training en kosten voor opvang wanneer jij zelf lang van huis bent. Eten doet een klein hondje natuurlijk niet zoveel dus dat zal je de kop niet kosten.

Leer alles over jouw lieve Toypoedel

Wil je álles leren over jouw Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Niet te lang alleen thuis laten

De Teacup Poedel houdt erg van gezelschap en kan niet al te lang alleen gelaten worden. Het voordeel van zo’n kleine hond is dan natuurlijk wel dat je deze eenvoudig mee kunt nemen. Probeer dit dan ook zoveel mogelijk te doen of regel iets anders voor je huisdier als je lang afwezig bent.

Indien het hondje lang alleen is, kan zich dit namelijk snel gaan vervelen en dat kan ontaarden in ongewenst gedrag zoals dingen vernielen of overmatig blaffen.

Slimme hond die graag speelt en samen met het baasje bezig is

Een Poedel is een slimme hond die behoorlijk wat energie heeft die het beestje kwijt moet om zich niet te gaan vervelen. Bij een Teacup Poedel valt de hoeveelheid beweging die het dier op een dag nodig heeft wel mee, zeker in vergelijking met andere, grotere Poedels.

De Teacup Poedel is daarom ook geschikt voor mensen die zelf niet zo van veel beweging houden. Een half uurtje per dag lopen is vaak al voldoende en het is het beste dit te verdelen over een paar wandelingen. Spelen is wel belangrijk omdat je dan samen dingen onderneemt en zo jullie band kunt versterken. Pas ook het spelen en trainen aan het postuur van je huisdier aan zodat je het niet overbelast.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload