Home | Een Toypoedel kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Toypoedel kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 5 minuten

Wanneer je een hondje wilt kopen, is het erg belangrijk dat je eerst goed kijkt naar welke rassen er allemaal zijn. Je wilt immers wel een dier in huis halen dat goed bij jou past en waarvan jij jarenlang plezier hebt.

Een dier dat bijvoorbeeld veel beweging nodig heeft terwijl jij daar nu juist niet zo van houdt, is natuurlijk geen handige keuze. Vind je een Toypoedel erg leuk? Lees dan eerst de volgende tekst door zodat je weet waarmee je rekening moet houden als je een dergelijk hondje aanschaft.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Kijk goed of het ras bij jou en je persoonlijke situatie past

Wanneer je een hond aanschaft, is het belangrijk eerst goed te kijken of een dergelijk huisdier überhaupt bij je past. Je moet natuurlijk van honden houden maar houd er vooral ook rekening mee dat de meeste hondenrassen niet graag alleen zijn. Werk je fulltime of ben je veel dagen van huis? Dan is een hond meestal niet de beste keuze qua huisdier. Dit geldt zeker voor een Toypoedel want ook deze is niet graag lang alleen thuis.

De hond houdt daarnaast veel van wandelen, rennen en spelen dus daar dien je als baasje ook wat voor te voelen. Bekijk goed hoe je behuisd bent, wat je graag doet en samen met je viervoeter kunt ondernemen. Het ras op zich dient je uiteraard ook aan te spreken, zowel qua uiterlijk maar nog belangrijker: zeker qua karakter. Zo kun je voor jezelf bepalen of de Toypoedel bij jou en je gezinssituatie past.

Bepaal of je een puppy of een volwassen hond wilt

Veel mensen zullen een puppy kiezen als ze een hond aanschaffen. Heel begrijpelijk ook want een puppy is nu eenmaal erg leuk en je kunt deze ook nog eens zien opgroeien. Houd er wel rekening mee dat je veel tijd in de opvoeding van je puppy dient te steken en dat er geduld nodig is.

Denk bijvoorbeeld alleen al aan het zindelijk maken van je viervoeter. Bedenk voor jezelf goed of je een puppy of een volwassen Toypoedel wilt.

Een volwassen hond kun je weliswaar niet meer van kleins af aan zien opgroeien maar het karakter van het dier is reeds gevormd zodat je weet wat je in huis haalt. Met wat geluk heeft je volwassen Toypoedel ook al aardig wat geleerd zodat jij dit niet meer hoeft te verzorgen. Bekijk altijd goed voor jezelf of je een pup wilt of een volwassen hond een tweede kans wilt geven.

Let op: Het kopen of adopteren van een Toypoedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wanneer je op zoek bent naar een volwassen Toypoedel

Voor een Toypoedel puppy kun je bij een goede fokker terecht. Heel soms worden er volwassen honden aangeboden bij een fokker maar dat zal niet vaak voorkomen. Voor een volwassen hond kun je beter eens kijken in het asiel of bij iemand particulier. Je kijkt het beste eerst eens op websites, wanneer je op zoek bent naar een volwassen Toypoedel.

Je kunt ook kijken of er mensen zijn die reeds een Toypoedel hebben en er een ander huis voor zoeken. De reden waarom mensen een hondje wegdoen kan heel verschillend zijn en het is echt niet altijd negatief. Soms heeft de hond problemen maar dat is zeker niet altijd het geval.

Waarom kiezen voor een puppy?

Als je een Toypoedel wilt, kunnen er verschillende redenen zijn waarom je voor een puppy gaat. De belangrijkste reden waarom de meeste mensen voor een puppy kiezen als ze een hond willen, is dat deze nog jong is en dat ze deze kunnen zien opgroeien tot een volwassen hond. Dit betekent dat je de pup zo rond de 10 weken kunt gaan ophalen bij de fokker en je deze zelf kunt opvoeden.

Het karakter van de hond is op die leeftijd nog volop in ontwikkeling, net als zijn lichaam. Zo kun je de hond socialiseren en opvoeden zoals jij dat wilt. En laten we natuurlijk vooral niet vergeten dat een puppy nu eenmaal erg schattig is, zeker bij een klein ras zoals de Toypoedel. Houd er wel rekening mee dat een puppy opvoeden veel tijd en geduld kost, maar leuk is het zeker wel om te doen.

Waarom kiezen voor een volwassen hond?

Voel je meer voor een volwassen hond? Dan is dat ook begrijpelijk. Ook een volwassen hond heeft namelijk bepaalde voordelen. Zo is het karakter van de hond al volledig gevormd.

Haal je de hond nu in het asiel of neem je deze van iemand anders over? Dan kunnen ze je reeds veel over de hond vertellen en weet je als nieuw baasje wat voor dier je in huis haalt. Daarnaast heeft de hond met wat geluk op jongere leeftijd al veel geleerd wat jij dan niet meer hoeft aan te leren. Een volwassen hond kan nog jaren bij je wonen dus daar heb je ook een geweldig maatje aan.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Toypoedel

Overweeg je een Toypoedel te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Nadeel en voordeel hond op leeftijd

Heeft de hond nu een rugzakje doordat deze in het verleden wat minder leuke dingen meegemaakt heeft? Dan is het aan jou om de hond weer vertrouwen te laten krijgen in mensen en deze een leuk leven te geven. Zo krijgt de volwassen hond een nieuwe kans op geluk. Dingen afleren die niet gewenst zijn is niet zo eenvoudig bij een hond maar de Toypoedel is slim genoeg om snel te leren.

Beloon je de hond wanneer deze het goed doet en probeer je deze met zachte hand iets te leren? Dan zal de Toypoedel dit zeker snel doorhebben en zich ernaar gedragen. Voordeel van een volwassen hond is dat deze, mits je het langzaam opbouwt, snel een goede conditie zal hebben je er lange wandelingen mee kunt maken. De hond heeft veel energie, kent met wat geluk al veel trucjes en weet wat er van hem verwacht wordt.

Ga altijd naar een erkende fokker

Als je voor een Toypoedel pup gaat, ga dan altijd naar een erkende fokker. Kies voor een fokker die is aangesloten bij een rasvereniging. Zo weet je zeker dat er volgens de daar geldende regels wordt gefokt en dat de gezondheid van de dieren altijd voorop staat.

Op internet vind je erkende fokkers, maar je kunt ook bij andere mensen die je reeds voorgingen informeren naar hun ervaringen met een bepaalde fokker. Zo kun je voor jezelf bepalen of je daar naartoe gaat of liever nog even verder zoekt.

Houd altijd in je achterhoofd dat het allerbelangrijkste is dat je een gezond dier mee naar huis kunt nemen waar goed voor gezorgd is en dat niets te kort gekomen is in zijn nog jonge leventje.

Hoe kun je zien dat het goed zit?

Wanneer je een afspraak gemaakt hebt om naar een nestje te komen kijken bij een fokker, is het belangrijk om op de volgende zaken te letten, zodat je weet of je bij een goed en betrouwbaar persoon bent beland.

 • Kijk of het schoon is. Ziet alles er netjes en verzorgd uit? Dat is alvast een pluspunt.Kijk of de puppy’s en de moederhond er goed verzorgd en schoon uitzien. Kijk naar hun verblijf maar zeker ook naar de dieren zelf.
 • Check of de puppy’s levendig en speels zijn.
 • Vraag wat je maar weten wilt. Een goede fokker heeft niets te verbergen en kan je reeds van alles over de specifieke dieren maar ook over het ras zelf vertellen.
 • Ook bij een goede hobbyfokker kun je veel informatie krijgen. Indien deze niet is aangesloten bij een rasvereniging, wil dat niet per se zeggen dat er niet goed of verantwoordelijk gefokt wordt.
 • Vraag altijd naar de papieren die bij de puppy horen. Hierbij kun je denken aan een paspoort, vaccinatiebewijs en eventuele stamboom van het hondje.
 • Informeer uiteraard ook wat het dier je gaat kosten wanneer je het ophaalt. Houd er rekening mee dat sommige fokkers een aanbetaling vragen. Dat is niet vreemd maar vooral een garantie voor hen zelf dat je het hondje ook daadwerkelijk komt ophalen.
 • De fokker zal jou ook vragen stellen om zo te bepalen of jij als baasje geschikt bent en je woonsituatie bij een Toypoedel past.

Een hond betekent een grote verantwoordelijkheid

Houd er rekening mee dat je een huisdier voor langere tijd aanschaft. Het is bepaald geen gebruiksvoorwerp dat je na een tijdje weer wegdoet als je er genoeg van hebt. Je hebt een grote verantwoordelijkheid wanneer je het dier in huis haalt en je dient er zo goed mogelijk voor te zorgen.

Een hond hebben is leuk en zorgt voor veel gezelligheid in huis maar het brengt ook de nodige kosten met zich mee. Bedenk van tevoren goed hoeveel je kunt besteden aan je huisdier. Zo weet je zeker dat je alle rekeningen betalen kunt en het dier lekker kunt verwennen met snoep, goed voer en speelgoed.

Haal je nieuwe huisgenootje op

Leuke pup gevonden waarmee je een echte klik hebt? Zorg er dan voor dat je thuis alles in gereedheid gebracht hebt als je je nieuwe huisgenoot mag gaan ophalen. Zorg voor voer, een fijne mand, speelgoed enzovoort. Zo voelt je pup zich snel thuis en kan deze alle indrukken die op hem afkomen snel en op de juiste manier verwerken. Geniet van je huisdier!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

 • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

Deze maand helemaal gratis!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

DEZE MAAND 100% GRATIS

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!