Home | Een Toypoedel puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Toypoedel puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Toypoedel is de kleinste variant van het Poedel ras. Vind je de Poedel een leuk ras en wil je graag een puppy in huis halen? Overweeg dan eerst altijd goed welke hond je wilt aanschaffen.

Zeker als je wat kleiner behuisd bent, is een kleinere Poedel een beter idee maar houd er wel rekening mee dat ook de kleine versies zoals de Toypoedel veel beweging buitenshuis nodig hebben om hun energie kwijt te kunnen. Je hebt veel tijd, geduld en zelf ook veel energie nodig voor een hondje van dit ras. Een puppy dien je bovendien goed op te voeden en te socialiseren.

Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

De grootte van een Toypoedel

Als je voor een Toypoedel kiest, wordt dit natuurlijk nooit een echt grote hond. De gemiddelde schofthoogte van een Toypoedel ligt rond de 25 centimeter. De hond zal hooguit 28 centimeter worden maar dat is dan ook de maximale hoogte.

Wordt de hond wel groter? Dan is het geen Toypoedel meer maar een Miniatuur Poedel met een schofthoogte tussen de 28 en 35 centimeter. Voor alle Poedels, ongeacht de maat van het dier, geldt dat het slimme, aanhankelijke, energieke, speelse en lieve honden zijn waar je een fijne huisgenoot aan hebt.

De Toypoedel pup

Kies je voor een Toypoedel puppy? Dan mag deze zo doorgaans rond de tien weken het nestje en de mamahond verlaten. Bij een goede fokker mag je vaak al eerder komen kijken en kennismaken met je toekomstige huisgenoot. Een puppy is dan nog echt heel klein maar de fokker kan je reeds van alles vertellen over het ras. Zo kun jij bekijken of de Toypoedel bij je past en het ras voor jou geschikt is.

Een Toypoedel puppy is natuurlijk nog volop in ontwikkeling, zowel qua karakter als qua uiterlijk. Het is een intelligent diertje dat je zo jong mogelijk dient mee te nemen naar de hondentraining om het beestje van alles te leren en te socialiseren.

Let op – nu helemaal gratis: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Toypoedel puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hoe voed je een Toypoedel pup goed op?

Voor alle Poedels, dus ook voor de Toypoedel variant, geldt dat het hondjes zijn met veel energie. Het zijn van nature heel sociale honden die graag bij mensen zijn. Ze kunnen prima omgaan met andere dieren en mensen maar het is wel belangrijk dat ze daarvoor goed en zo vroeg mogelijk worden gesocialiseerd. Voor puppy’s zijn er ook speciale hondencursussen.

Neem je Toypoedel pup hier zo jong mogelijk mee naar toe, zodat hij veel leert en kennismaakt met andere honden en mensen. Zo kan de pup spelenderwijs van alles leren en kun je dit als baasje thuis ook weer toepassen. Het karakter van de pup is nog in ontwikkeling, net als zijn lichaam dus het is belangrijk dat de training daarop afgestemd wordt.

Wat leert je pup allemaal?

Ga je je Toypoedel trainen, dan dient de puppy het volgende binnen een bepaalde tijd te kunnen.

 • Na 1,5 tot 2 maanden kent je Toypoedel pup commando’s zoals Plaats en Eet en reageert het dier goed op zijn naam. Deze veel gebruiken is sowieso slim zodat het dier er goed aan went.
 • Na 2 tot 3 maanden kan je Toypoedel al netjes aan de riem wandelen. Dit oefen je als baasje uiteraard zoveel mogelijk met je hond. Commando’s zoals Mag niet en Stop begrijpt je pup nu ook.
 • Na 4 of 5 maanden trainen kent en gehoorzaamt je Toypoedel ook bevelen zoals Wacht, Wandelen en Blijven.
 • Na een half jaar training heeft de puppy geleerd dat hij niet bang hoeft te zijn voor harde geluiden en zijn er nog meer commando’s waarop de hond gehoorzaamt.
 • Na een half tot een jaar training weet de hond ook sporen te zoeken, leert hij ook hoe hij zich rustig dient te houden en kent het dier allerlei verschillende spelletjes.
 • Na een jaar intensieve training heeft je pup geleerd hoe zich te gedragen en kan hij spelen, rennen, maar luistert het dier ook goed naar zijn baasje. Daarna kan nog meer geleerd worden maar de socialisatie zit er op dat moment op.

Leer alles over jouw Toypoedel puppy

Wil je álles weten over jouw Toypoedel puppy? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Alleen deze maand is het handboek helemaal gratis!

Klik hier om het boek te bekijken

Wees duidelijk en consequent in de opvoeding

Bij het trainen en opvoeden van een Toypoedel is het belangrijk dat je dit met zachte hand doet. Het is een intelligente doch gevoelige hond. Schreeuwen of lelijk doen werkt niet bij het opvoeden en daar bereik je alleen maar een negatief effect mee. Zorg ervoor dat je de hond op een vriendelijke doch altijd consequente manier opvoedt. Zo krijgt de hond geen tegenstrijdige signalen en leert het dier snel wat gewenst en ongewenst gedrag is.

Een hond trainen is niet zielig maar daar leert hij juist veel van. Zo blijft je hond lekker bezig samen met het baasje en als je het dier dan ook nog eens beloont voor goed gedrag, zal je Toypoedel snel doorhebben wat hij wel en wat hij juist niet moet doen.

Maak je pup goed zindelijk

Een belangrijk punt in de opvoeding van je Toypoedel (en elke andere hond) is dat je deze goed zindelijk maakt. In het begin betekent dit heel vaak met je puppy naar buiten om hem te leren daar te plassen of een poepje te doen.

De Toypoedel is slim genoeg om snel door te hebben wat de bedoeling is en als je de hond consequent beloont wanneer deze het goed doet, zal het dier snel zindelijk zijn. Wandelen en buiten zijn doet het dier sowieso graag om zijn energie kwijt te kunnen dus dat zal beslist geen straf voor je viervoeter zijn.

Een lieve en sociale Toypoedel

Wanneer je zo vroeg mogelijk met het socialiseren van je Toypoedel puppy begint, hebben zowel de hond als het baasje daar het meeste profijt van. Je hond zal veel leren, kan blij zijn en spelen en doordat deze goed leert gehoorzamen, heb je daar als baasje veel plezier van. Dit betekent namelijk ook dat je Toypoedel wanneer deze eenmaal volwassen is, goed luistert en goed met andere mensen en dieren om kan gaan.

100% gratis! Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken én alleen deze maand helemaal gratis!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

 • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

Deze maand helemaal gratis!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

DEZE MAAND 100% GRATIS

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!