Home | De verschillen tussen een Toypoedel reu en teef (handige info)

De verschillen tussen een Toypoedel reu en teef (handige info)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een hond wilt aanschaffen, is het natuurlijk erg belangrijk dat je een ras kiest dat je aanspreekt en waarmee je een klik hebt. Je kiest het beste een hond die goed bij jou en je situatie past. Heb je eenmaal een ras gevonden dat je wel wat lijkt?

Dan komt de volgende vraag: kies je voor een reutje of een teefje? Vind je het zelf moeilijk te kiezen? Lees dan deze tekst eerst eens door zodat je de belangrijkste verschillen tussen de seksen leert kennen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Verschil in grootte

Als je voor een Toypoedel kiest, zijn er qua grootte nauwelijks verschillen te vinden tussen en reu en een teefje. Beiden hebben een gemiddelde schofthoogte van rond de 25 centimeter waarbij het mannetje misschien net iets groter is maar veel verschil is er zeker niet te vinden.

Er kunnen ook Toypoedels reutjes zijn die net even wat kleiner zijn en waarbij het vrouwtje een paar centimeter groter is. Dit verschil is te verwaarlozen dus dat zal geen doorslag geven bij je keuze.

Verschil in gewicht

Hetzelfde geldt voor het gewicht van het dier. Een gemiddelde Toypoedel weegt zo tussen de 2,7 en 4 kilogram. Een teefje kan net wat ieler zijn en daardoor wat minder wegen dan een reu, maar veel verschil zal er zeker niet te vinden zijn. Je hebt nu eenmaal ook wat minder zware en wat zwaardere honden bij beide seksen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Toypoedel wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Verschil in karakter

Er zit vaak wel wat verschil tussen de karakters van een teefje of een reu maar dat is bij eigenlijk alle honden het geval. We hebben de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje gezet zodat je voor jezelf kunt afwegen of je een mannetjes of vrouwtjeshond kiest.

Kijk altijd wat het beste bij je past zodat je de juiste keuze maakt. Misschien maakt het wel helemaal niets uit en kan het allebei. Dan kies je uit een nestje pups gewoon het dier waar je de beste klik mee hebt, ongeacht of het een teefje of een reutje is.

Voor- en nadelen van een teefje

Een teefje is vaak net wat slanker dan een reu maar bij een kleine hond zoals de Toypoedel maakt dat natuurlijk niet zoveel verschil. Het blijft een ras dat erg actief is dus als je de hond veel laat bewegen, is de kans dat deze te dik wordt niet zo groot. Een teefje kan wel eens net even wat feller uit de hoek komen dan een reutje maar de Toypoedel is van nature een vriendelijke en sociale hond dus met een goede socialisatie zal de hond met iedereen overweg kunnen. Daarbij maakt het dus niet uit of het een reutje of een teefje is.

Een teefje dien je te laten steriliseren mits je geen nestje wilt

Een nadeel van een teefje is dat deze twee keer per jaar loops wordt. Het is dan zaak dat je het dier binnen houdt zodat het niet gedekt wordt door een reu. Het teefje verliest tijdens deze periode ook wat bloed maar daarvoor kun je het dier een zogenaamd loopsheidbroekje aantrekken.

Zeker wanneer je teefje niet gesteriliseerd is (hetgeen in nagenoeg alle gevallen het beste is om te laten doen) dien je de hond niet buiten te laten in deze periode. Het hondje laten steriliseren is sowieso slim om te laten doen als je toch geen nestje wilt. Je voorkomt hiermee niet alleen een ongewenste of ongeplande zwangerschap maar ook de kans op aandoeningen zoals borstkanker bij de hond wordt hiermee aanzienlijk kleiner. Sterilisatie kost meer dan castratie zoals bij een reu wordt gedaan.

Bij kleine honden zoals de Toypoedel moet je denken aan een bedrag rond de €200 voor de ingreep, maar dit kan per dierenarts verschillen.

Voor- en nadelen van een reu

Een reu is vaak net even wat groter en zwaarder dan een teefje maar dat verschil is bij een Toypoedel niet al te groot. Een reu is vaak net wat sterker maar bij een hondje met dit postuur is dat ook geen al te groot probleem. De reu kan wel eens wat dominanter zijn maar ook hiervoor geldt dat je dit als baasje met een goede en vroegtijdige socialisatie van de Poedel dit prima onder controle kunt houden.

Leer alles over jouw lieve Toypoedel

Wil je álles leren over jouw Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Net even wat wilder

Een reu wil nog wel eens achter loopse vrouwtjes aanzitten maar als je ervoor zorgt dat deze altijd netjes aan de riem loopt of de tuin niet uit kan, is dat natuurlijk geen probleem. Sommige reutjes zijn wat wilder en drukker dan teefjes maar dat geldt zeker niet voor allemaal. Een reutje wil bij het uitlaten nog wel eens vaker kleine beetjes plassen in plaats van een grote plas doen. Mogelijk moet je deze net een keertje vaker uitlaten maar dat is ook een kwestie van gewenning voor het dier.

Als je niet wilt fokken met je Toypoedel reu is het altijd verstandig deze te laten castreren. De prijs hiervoor ligt lager dan voor steriliseren omdat het een minder forse ingreep is die ook sneller gedaan is. Op die manier kan je reu geen teefje zwanger maken en de hond wordt er vaak ook wat rustiger van.

Informeer altijd bij andere hondenbezitters of bij de fokker

Het is echt aan jou als toekomstig baasje om te bepalen of een reu of een teef het beste bij je past. Dit is voor iedereen verschillend. Wil je bijvoorbeeld graag een hondje om zelf verscheidene nestjes mee te fokken? Dan kies je uiteraard voor een teefje. Er zijn verder niet al te veel verschillen tussen beide seksen van dit hondenras.

Wil je wel echt van tevoren bepalen of je voor een reutje of een teefje kiest als je een nestje Toypoedels gaat bewonderen? Vraag dan eens aan mensen die al een hond hebben welke keuze zij gemaakt hebben en waarom ze dat gedaan hebben. Ook de fokker kan je vaak goed helpen met het maken van de juiste keuze.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload