Home | Toypoedel soorten en kruisingen.. welke mixen zijn er?

Toypoedel soorten en kruisingen.. welke mixen zijn er?

⏱ Leestijd: 5 minuten

De Toy Poedel wordt, net als zijn wat grotere soortgenoten, ook ingezet als ras om mee te kruisen. Het zal je uiteraard niet verbazen dat de kleine hond alleen met hondenrassen wordt gekruist die ook klein van gestalte zijn. De Poedel wordt ook met grotere rassen gekruist maar in geval van een Toy Poedel moet eerder gedacht worden aan de volgende kruisingen.

 • Toy Poedel X Bichon Frise
 • Toy Poedel X Maltezer
 • Toy Poedel X Yorkshire Terriër
 • Toy Poedel X Chihuahua
 • Toy Poedel X Shih Tzu
 • Toy Poedel X Pekinees
 • Toy Poedel X Pomeriaan

Hoe het resultaat van de kruising eruit komt te zien, hangt af van welke genen dominant zijn. Dit is even afwachten. Welke ouder dominant is bepaalt niet alleen het uiterlijk van de hond maar kan tevens voor verschillen in het karakter zorgen.

Vind je beide hondenrassen van de kruising leuk? Dan is de kans natuurlijk groot dat je een hondje krijgt dat prima bij je past. Het zal hoe dan ook een klein hondje zijn wanneer de Toy Poedel met een van de genoemde hondenrassen wordt gekruist.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Toy Poedel X Bichon Frise

Wanneer deze twee hondenrassen worden gekruist, is het resultaat de Bidoodle. Deze hond is een klein exemplaar dat erg van knuffelen en aandacht houdt. Het is een prima schoothondje dat goed kan gedijen op een appartement of in een kleinere woning. Houd er echter wel rekening mee dat het kleine beestje veel energie heeft die het wel kwijt moet kunnen. Kleinbehuisd zijn is geen probleem maar zorg er dan wel voor dat de Bidoodle toch voldoende beweging krijgt en je veel met je huisdier onderneemt.

De kruising houdt erg van aandacht en wil het liefst zoveel mogelijk samen met het baasje zijn of doen. Het beestje voelt zich snel alleen dus kies alleen voor deze kruising als je veel thuis bent en tijd hebt om samen dingen te ondernemen.

Toy Poedel X Maltezer

Een kruising tussen de Toy Poedel en een Maltezer leidt tot de zogenaamde Maltipoo. Dit kleine hondje houdt erg van gezelschap en is met iedereen vriendjes. Ze passen zich snel aan hun omgeving aan en gedijen prima op een klein appartement of in een klein huis. Een tuin is fijn voor ze maar niet noodzakelijk.

Kan je Maltipoo niet naar buiten? Zorg dan voor voldoende beweging door met je hondje te gaan wandelen. De kans dat je kruising erg op een Maltezer lijkt, is groot maar de hond heeft natuurlijk ook kenmerken van de Poedel. De vacht zal zeker aan de lange kant zijn en krulletjes of slag hebben. De Maltipoo is een sociale hond die niet lang alleen thuis kan worden gelaten.

Het is een prima maatje voor oudere mensen maar kan ook als gezinshond worden geplaatst. Zorg er wel altijd voor dat je actieve kruising zijn energie voldoende kwijt kan. Die heeft de hond namelijk nogal veel waardoor hij best wel eens druk kan doen. Spelen met zijn baasje doet de Maltipoo ook erg graag.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Toypoedel (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Toy Poedel X Yorkshire Terriër

Beide hondenrassen zijn klein dus het resultaat van deze kruising zal zeker geen groot hondje opleveren. De Yorkipoo is een vrij fel hondje maar wel een lief dier. Mits je vroegtijdig met trainen en socialiseren begint, wordt je kruising een leuke hond die goed luistert en graag bij zijn baasje wil zijn.

Voor zijn mensen doet de Yorkipoo alles en is hij ook zeer aanhankelijk. Tegenover vreemden kan de Yorkipoo wel wat afstandelijk zijn. De honden houden erg veel van aandacht, kunnen zeker wel een knuffel op zijn tijd gebruiken maar ze zijn ook actief en hebben veel energie. Dit betekent dat je veel met ze moet ondernemen om verveling tegen te gaan en ervoor te zorgen dat ze hun energie kwijt kunnen.

Rennen, wandelen en spelen zijn erg belangrijk. Zorg zowel voor voldoende fysieke als geestelijke uitdaging voor deze kruising. Qua uiterlijk zal de Yorkipoo een vrij lange vacht hebben die de nodige verzorging moet krijgen.

Toy Poedel X Chihuahua

Nu is de Toy Poedel al een klein hondenras maar dat kan zeker ook van de Chihuahua worden gezegd. Het resultaat van de kruising tussen beide rassen heeft de naam Chipoo meegekregen. Ondanks het feit dat het maar een klein hondje is, zul je als baasje wel weten dat het beestje aanwezig is. De Chipoo is vrij luidruchtig en blaft veel en is zeker een grote persoonlijkheid te noemen. Het is zeker wel een lief en aanhankelijk dier dat veel van aandacht houdt maar de kruising heeft ook een eigen willetje.

Zorg ervoor dat je kruising zo vroeg mogelijk goed wordt gesocialiseerd, dan heb je er een geweldige huisgenoot aan. Zorg voor voldoende fysieke uitdaging zoals wandelen en spelen maar ook voor geestelijke uitdaging zoals spelletjes. Hiermee voorkom je niet alleen verveling maar zeker ook ongewenst gedrag.

Toy Poedel X Shih Tzu

De Shih Poo is een kruising tussen een kleine Poedel en een Shih Tzu. Het resultaat is een vriendelijk en aanhankelijk hondje dat erg aan zijn baasje gehecht is. Tegenover vreemden kan de Shih Poo nog wel eens wat verlegen of afstandelijk zijn maar het is een leuk hondje dat prima gehouden kan worden als je klein behuisd bent.

De Shih Poo is niet de makkelijkste kruising om te trainen maar als je er vroeg mee begint en er consequent in bent, heb je prima gesocialiseerd hondje. De Shih Poo is niet zo geschikt als familiehond in een druk gezin en kan niet goed met kleine kinderen.

De hond is nog wel eens geneigd om zelf zijn favoriete mens uit te kiezen dus een eenpersoonshuishouden of een plekje waar het niet te druk zijn het beste voor het dier. Geduld hebben is belangrijk bij dit hondje maar veel ermee ondernemen en super actief bezig zijn is zeker niet nodig. De Shih Poo heeft een vrij lange vacht die veel onderhoud nodig heeft. Borstelen is belangrijk dus wen je hondje daar zo snel mogelijk aan.

Toy Poedel X Pekinees

Een andere kruising die je kunt aantreffen bij een Poedel is die met een Pekinees. Wordt er gekozen voor een kruising met een Toy Poedel, dan is het resultaat de Peekapoo een klein hondje. Het is een lief hondje dat bijzonder aan zijn baasje hecht. De Peekapoo heeft geen ondervacht maar wel aardig wat vachtverzorging nodig. Dit betekent echter ook aandacht en daar is de kruising echt gek op. Deze kruising is wel leuk maar houd er rekening mee dat ze nog wel eens aan bepaalde ziektes kunnen lijden.

Deze komen helaas bij veel hondjes van deze kruising voor. Bewegen is belangrijk voor ze maar wel met mate en teveel drukte in huis is niet zo fijn voor deze kruising. Voldoende aandacht is erg belangrijk voor de Peekapoo maar wel onder rustige omstandigheden.

Toy Poedel X Pomeriaan

De Pomapoo is een kruising tussen een Poedel en een Pomeriaan en is ook een klein hondje. De kruising heeft als bijzonder uiterlijk kenmerk dat deze een dubbele vacht heeft. Deze dient regelmatig goed geborsteld te worden om klitten en vervilting tegen te gaan en vuil eruit te halen. De kruising heeft geen grote ruimte nodig om te wonen en heeft ook niet zoveel beweging nodig. Regelmatig wandelen om verveling en overgewicht tegen te gaan zijn natuurlijk wel belangrijk.

De Pomapoo houdt niet van drukte en is niet de meest ideale gezinshond. De kruising is erg gehecht aan zijn baasje (bij voorkeur maar eentje of hooguit twee) en zal deze goed beschermen. De hond wil nog wel eens blaffen dus een goede training en socialisatie waarmee zo vroeg mogelijk begonnen wordt, is aan te raden bij deze kruising.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Toypoedel

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ga naar een goede en nette fokker

Als je bepaalde hondenrassen leuk vindt en waarvan de Poedel er eentje is, is het zeker slim om voor een kruising te gaan. Kijk altijd eerst goed welke rassen bij jou en je situatie passen voordat je op zoek gaat naar een leuke metgezel.

Ga altijd naar een goede en betrouwbare fokker zodat je weet dat je een gezond hondje mee naar huis krijgt. Je mag, ook bij fokkers van kruisingen, vaak al komen kijken en kennismaken voordat je hondje oud genoeg is om mee naar huis te nemen. Zo kun je je toekomstige huisgenootje leren kennen en kan de fokker je reeds meer vertellen over het karakter en hoe het beestje eruit zal komen zien als het opgroeit.

Puppy of volwassen kruising?

Kies een kruising tussen twee rassen die bij je past en ga altijd voor honden die je leuk vindt. Hoe de kruising eruit komt te zien is soms even afwachten. Dit is namelijk erg afhankelijk van welke ouder het meest dominant is. Het uiterlijk van de hondjes kan zelfs al binnen één nestje verschillen.

Een puppy in huis halen is natuurlijk leuk omdat je deze kunt zien opgroeien en kunt socialiseren. Overweeg echter zeker ook eens naar een volwassen hond in het asiel te gaan kijken. Daar zitten ook leuke honden die een eigen huisje verdienen en kruisingen zijn er zeker te vinden.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

 • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload