Home | Teacup Toypoedel: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

Teacup Toypoedel: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Er worden vier verschillende maten Poedels onderscheiden die officieel erkend worden. De kleinste hiervan is de Toypoedel maar er bestaat nog een kleinere uitvoering van het ras. Deze staat bekend onder de naam Teacup Poodle, oftewel Theekopje Poedel.

Het hondje heeft deze naam meegekregen omdat het zo klein is dat het nagenoeg in een theekopje past. Het is een van de kleinste hondjes ter wereld.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Geen officiële variant van de Poedel

De Teacup Poedel is geen officieel erkende variant binnen het Poedelras. Het is een kleine versie van de Toypoedel. De maximale schofthoogte van het hondje is 23 centimeter om de naam Teacup te mogen hebben.

Een volwassen Teacup Poedel weegt doorgaans niet meer dan twee kilo. Het is dus echt een heel klein hondje dat met gemak in je zak of tas past. Als het hondje door iemand op de hand gezet wordt, past dat doorgaans prima.

Duur hondje in aanschaf

Een Teacup Poedel is gefokt met een Toypoedel met het doel om een nog kleiner hondje te creëren. Dit maakt het diertje natuurlijk wel extreem schattig maar de karaktereigen-schappen zijn hetzelfde als die van de Toypoedel.

De Teacup weegt als pup niet eens een kilo en wordt vaak niet zwaarder dan een schamele twee kilo wanneer het dier eenmaal volwassen is. Wanneer deze kleine variant wordt gefokt, zijn er vaak maar één of twee puppy’s in het nest hoewel meer ook wel eens voorkomt.

Heb je interesse in een dergelijke kleine Poedel, dan hoef je er zeker niet verbaasd van te staan als je er een prijs tussen de €1750 en €2250 voor betaalt. Het is nu eenmaal een zeldzame soort waarvoor je veel betaalt, ook al is het maar een heel klein hondje.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Toypoedel wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hetzelfde karakter als de Toypoedel

De Teacup Poedel heeft hetzelfde karakter als zijn iets grotere broertje, de Toypoedel. Het is een lieve, van nature heel sociale hond die met iedereen goed kan opschieten. Dit betekent met mensen van (nagenoeg) alle leeftijden maar ook met andere dieren.

Het dier kan prima gehouden worden in een klein huis of op een appartement omdat het nu eenmaal niet zoveel ruimte nodig heeft.

De Teacup Poedel is een intelligente hond die niet te lang alleen thuis kan blijven. Zorg ervoor dat je er vaak bent en veel aandacht en tijd aan het dier kunt besteden. De hond gaat zich anders vervelen hetgeen kan resulteren in ongewenst gedrag zoals slopen of veel blaffen.

Pas de beweging en uitdaging aan het postuur van het hondje aan

De Teacup Poedel hoeft niet enorm veel beweging te krijgen maar het is wel belangrijk dat je als baasje met het dier gaat wandelen er ermee speelt. Aandacht krijgen en samen zijn is alles voor het dier. Pas de uitdaging, zowel fysiek als geestelijk, aan het postuur van je hondje aan.

Puzzels en dergelijke zijn prima te doen voor het beestje dat erg slim is. Elke dag ongeveer een half uurtje met je huisdier wandelen is voldoende en het is het beste de beweging goed over de dag te verdelen.

De hond krijgt zo voldoende aandacht van het baasje en gaat zich alsmaar meer hechten. De hoeveelheid beweging is dan goed afgestemd op het kleine postuur van het dier. Samen spelletjes doen is erg belangrijk om jullie band te versterken. Je Poedel is zo klein dat je deze zelfs vaak gewoon ergens mee naartoe kunt nemen, want hij past bij wijze van spreken gewoon in je tas.

Makkelijk te socialiseren en te trainen hond

Een Teacup Poedel ziet er natuurlijk enorm schattig uit, maar het is geen hondje dat het liefste de hele dag wordt geknuffeld. Het beestje mag er dan wel uitzien als een speelgoed hondje, dit is het niet. Kleine kinderen kunnen daarin nog wel eens overdrijven als ze de hele dag met het beestje in de weer zijn, dus dat is niet de beste combinatie.

De Teacup Poedel kun je wel socialiseren zodat deze goed aan mensen en kinderen went, maar het is zaak daar zo vroeg mogelijk mee te beginnen.

De hond is niet moeilijk te trainen maar houd de mate waarin je dit doet beperkt en overdrijf er niet in. Houd hierbij altijd rekening met het geringe formaat van het dier. De Teacup Poedel wil net als zijn grotere soortgenoten het liefste zoveel mogelijk bij het baasje zijn en zal alles doen om hem te plezieren. Beloon het dier als hij het goed doet en voed het hondje met zachte hand op, want daar is het zeer gevoelig voor.

Leer alles over jouw lieve Toypoedel

Wil je álles leren over jouw Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Vacht en kleuren van de Teacup Poedel

De Teacup Poedel heeft kleine donkere ogen in een vrij ronde snuit. De hond heeft verder precies dezelfde bouw als de Toypoedel. Het is alleen een kleinere uitvoering. De vacht van de hond is gekruld, net als bij de grotere soorten Poedels. De hond komt niet in de rui en is hypoallergeen. Deze is daarom ook geschikt voor mensen met een allergie die toch graag een hondje in huis willen halen.

De vacht van de Teacup Poedel komt voor in verschillende soorten: wit, zwart, bruin, zilver, blauw, grijs, abrikoos, rood en crème. Dit zijn dezelfde kleuren als bij een Toypoedel. Er is echter een groot verschil: de Teacup Poedel is in raszuivere vorm altijd effen van kleur. Er zijn dus, in tegenstelling tot bij de grotere varianten, geen bonte Teacup Poedels te vinden. Vind je er wel eentje? Dan kun je er zeker van zijn dat het dier geen raszuiver exemplaar is.

Vachtverzorging van de Teacup Poedel

De Teacup Poedel heeft een vacht die snel groeit. Het is dus raadzaam om ook met dit kleine hondje regelmatig naar de trimsalon te gaan. Een Teacup Poedel kun je prima wennen aan de nodige vachtverzorging, zeker als je ermee begint wanneer het dier nog een puppy is. Je kunt ook bij deze Poedel allerlei verschillende kapsels laten knippen. Houd ook de vacht zelf schoon door deze te borstelen.

Daarmee haal je er niet alleen veel viezigheid uit, maar zorg je er ook voor dat dit niet kan gaan irriteren op de huid van het hondje. De ogen, oren en tanden schoonhouden is ook erg belangrijk, net als de nagels knippen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload