Home | Dit is belangrijk als je een volwassen Toypoedel in huis hebt

Dit is belangrijk als je een volwassen Toypoedel in huis hebt

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je voor een Toypoedel puppy kiest, is het dier natuurlijk nog vrij klein. Het zal echter, met de juiste zorg, veel liefde en goed voer snel groeien en het karakter wordt tevens volledig gevormd.

Voor jou als baasje is het natuurlijk erg leuk om je pup vanaf een week of tien bij je thuis te zien opgroeien. Zo kunnen jullie aan elkaar wennen, samen leuke dingen ondernemen en kun je je viervoeter socialiseren en opvoeden tot een lieve en gehoorzame volwassen hond.

Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Begin zo vroeg mogelijk met het socialiseren van de Toypoedel

Om ervoor te zorgen dat je Toypoedel pup veel leert en deze goed gesocialiseerd wordt, is het raadzaam zo vroeg mogelijk met je huisdier op hondentraining te gaan. Daar weten ze hoe ze de hond kunnen socialiseren en van alles kunnen leren. Dit kun je dan als baasje ook thuis weer toepassen.

Een Toypoedel is een intelligente hond die leergierig is en ook snel dingen oppikt. Een groot voordeel van je viervoeter meenemen naar de cursus of hondentraining is dat het dier daar in contact komt met andere mensen en honden en op de juiste manier daarmee leert omgaan. Dit is natuurlijk een belangrijk aspect in de opvoeding van het dier.

Leer je hond spelletjes doen

Op de hondentraining leert je pup van alles zoals spelletjes doen, trucjes en omgaan met anderen. Dit kun je thuis voortzetten door bijvoorbeeld speelgoed te kopen of te maken dat je huisdier leuk vindt of door een behendigheidsparcours voor je Toypoedel te bouwen. De Toypoedel is slim en omdat het beestje veel energie heeft, is een dergelijk parcours natuurlijk ideaal om te doen.

Zo blijven jullie samen lekker bezig en je Toypoedel zal niets liever doen dan zijn baasje willen behagen. De hond is, eenmaal aan je gewend, erg loyaal en zal het liefst voortdurend bij je in buurt willen zijn om samen te spelen, te rennen en lange wandelingen te maken.

Let op – nu helemaal gratis: Het aan- of afleren van gedrag bij jouw Toypoedel (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Pas de training aan de leeftijd van de hond aan

Als je hond opgroeit, is het belangrijk dat deze goed gesocialiseerd wordt. Zo heb je er op een later tijdstip, wanneer de Toypoedel eenmaal volwassen is, een lieve en gehoorzame hond aan. De Toypoedel is intelligent en leert snel dus daar kun je als baasje bij de training zeker gebruik van maken.

Pas de training en de fysieke en geestelijke uitdagingen altijd aan de leeftijd van het dier aan. Zo leert het dier alle indrukken goed te verwerken en heeft zowel de hond als jij daar het meeste aan.

Kleine hond met energie die veel beweging en uitdaging nodig heeft

Een volwassen Toypoedel is geen grote hond. De gemiddelde schofthoogte ligt rond de 25 centimeter bij een volwassen dier van dit ras en zal maximaal 28 centimeter zijn. Het is een hond die je qua formaat prima op een appartement of in een kleine woning kunt houden. Het is daarbij echter wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de hond veel energie heeft die het dier wel kwijt moet kunnen.

Dit betekent, zeker als je kleinbehuisd bent, dat de hond veel beweging buitenshuis nodig heeft. Hierbij kun je denken aan lange wandelingen, veel spelen en rennen. De Toypoedel is maar een kleine hond qua postuur maar het is bepaald geen schoothondje en leven zit er zeker genoeg in. Het is belangrijk dat je je Toypoedel, ook wanneer deze eenmaal volwassen is, voldoende lichamelijke en geestelijke uitdaging biedt om verveling tegen te gaan.

Lieve, aanhankelijke, energieke en slimme hond

De volwassen Toypoedel is een lieve, aanhankelijke hond die alles voor zijn baasje wil doen en het liefst je heel de dag achtervolgt, zowel in huis als daar buiten. Het is een bijzonder sociale hond naar mensen en andere dieren toe. De hond is intelligent, leert snel en heeft een enorme energie en uithoudingsvermogen.

De Toypoedel houdt erg van gezelschap en is niet graag lang alleen. Het is geen hond die snel blaft of dingen vernielt maar als hij zich begint te vervelen, kan het dier wel dat gedrag gaan vertonen. Zaak dus voor jou als baasje om dit te voorkomen. Met een goede, consequente doch zachte manier van socialiseren bereik je het meeste bij dit hondenras.

Leer alles over (ongewenst) gedrag van jouw Toypoedel

Wil je álles leren over de opvoeding en het gedrag van jouw Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Alleen deze maand is het handboek helemaal gratis!

Klik hier om het boek te bekijken

Een volwassen Toypoedel kan ook nog veel leren

Haal je nu een volwassen Toypoedel in huis? Dan bestaat de kans dat het beestje niet veel geleerd heeft toen hij nog een pup was of dat hij dingen doet die niet gewenst zijn. Aan jou als baasje dan de taak om je hond dingen af te leren en gewenst gedrag aan te leren. Dit is bij een Toypoedel zeker niet onmogelijk maar het zal wel tijd en geduld kosten.

Een Toypoedel is erg intelligent, volgzaam en leergierig en wanneer je de hond beloont voor goed gedrag, zal deze dat snel doorhebben en precies weten wat wel en wat niet te doen. Ook een volwassen Toypoedel kun je van alles leren.

Verzorging van je volwassen Toypoedel

Voor een Toypoedel geldt niet alleen dat je veel tijd nodig hebt als baasje om samen met je viervoeter lange wandelingen te ondernemen en op cursus te gaan, maar er ook aardig wat tijd gaat zitten in de verzorging van het dier. De meeste Toypoedels hebben een vacht die uit krulletjes bestaat. Er komen ook honden van dit ras voor met een zogenaamde koordjes vacht maar die zijn veel zeldzamer. Voor beide vachttypes geldt dat deze een goede verzorging nodig hebben.

Borstelen, wassen en knippen

Borstelen is niet zo eenvoudig bij een krulletjes of koordjes vacht maar er zijn wel speciale borstels te koop waarmee je de vacht van je Toypoedel kunt verzorgen. Zorg er altijd voor dat je niet bezuinigt op vachtverzorgingsproducten voor je hond. Met een slechte borstel zou je deze namelijk pijn kunnen doen.

De hond heeft wel regelmatig een wasbeurt nodig om alle vuil en viezigheid uit de vacht te halen. Gebruik hiervoor altijd een zachte hondenshampoo. De vacht van je Toypoedel groeit snel. Ga daarom gemiddeld eens in de zes weken met je viervoeter naar de trimsalon om de vacht te laten knippen.

100% gratis! Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken én alleen deze maand helemaal gratis!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

Deze maand helemaal gratis!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

DEZE MAAND 100% GRATIS

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!