Home | Maak kennis met de Toypoedel in het zwart (lang artikel)

Maak kennis met de Toypoedel in het zwart (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Toypoedels komen in tal van kleuren voor. Veel hondjes hebben een effen gekleurde vacht maar ook bont is mogelijk. Het is natuurlijk helemaal aan jou welke kleur hond je kiest, maar het maakt voor het karakter van het beestje niet uit welke kleur de vacht is.

Het is belangrijker een hondje te kiezen waarmee je een klik hebt en dat je aanspreekt, dan dat je de kleur van het dier de doorslag laat geven bij je keuze van een pup. Natuurlijk is het extra leuk als je hondje een kleur heeft die jij geweldig vindt, maar laat vooral het karakter van het dier je keuze bepalen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Toypoedel nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Toypoedel!

Verschillende kleuren bij een Toypoedel

Als je voor een Toypoedel gaat, heb je daarbij de keuze uit de volgende kleuren:

Niet alle kleuren in het lijstje worden erkend door de rasvereniging. De vacht zal bij elke Toypoedel dezelfde verzorging nodig hebben, dus dat maakt weinig verschil.

De zwarte Toypoedel

Zwart is een mooie vachtkleur bij een hond, ook bij een Toypoedel. Veel mensen zullen dan ook voor een hond in die kleur kiezen. Een zwarte Toypoedel kan een vacht hebben die krulletjes heeft of die uit koordjes bestaat.

Dat laatste is sowieso zeldzamer dus dat zul je minder snel aantreffen bij een Toypoedel. Een goede en gezonde zwarte vacht bij een Toypoedel glanst altijd. Hieraan kun je direct zien of je huisdier gezond is en goed in zijn vel zit.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Toypoedel wordt ook uitgebreid behandeld in Toypoedel Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De donkere vacht van een Toypoedel verzorgen

Zoals voor alle kleuren vacht bij een Toypoedel geldt, dien je als baasje ook de haren van je zwarte huisdier goed te verzorgen. Bij een Poedel is het belangrijk dat je de vacht goed borstelt. Die doe je het beste met een borstel die speciaal voor dit soort krullende vachtjes ontwikkeld is.

Bespaar nooit op goede vachtverzorgingsproducten. Koop je bijvoorbeeld een voordeligere borstel die niet geschikt is voor de vacht van je Toypoedel, dan loop je kans dat je je viervoeter ermee pijn doet en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Het borstelen van een Toypoedel

De krullen- of koordjesvacht borstelen, doe je bij een Toypoedel hoofdzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen vuil of viezigheid achterblijft dat mogelijk voor irritatie kan gaan kan zorgen. De Toypoedel is graag actief bezig en komt daarbij natuurlijk ook veel buiten. Dan kan de hond wel eens een en ander meenemen dat in vacht blijft zitten. Je kunt de vacht van je Toypoedel ook wassen maar dit is niet zo vaak nodig.

De Toypoedel houdt van water dus vaak is de hond een slootje of plas met schoon water in sturen al voldoende. Wil je de vacht van je zwarte Toypoedel een keertje goed schoon en fris wassen? Gebruik daar dan altijd een speciale hondenshampoo voor die mild is voor de vacht en huid van je viervoeter.

Ga naar de trimsalon

De Toypoedel heeft een vacht die, net als bij andere Poedels, snel groeit. De hond moet daarom gemiddeld zo eens in de zes tot acht weken naar de trimsalon. Daar kan de hond een passend kapsel krijgen. Jij kunt daarbij als baasje uit tal van modellen kiezen die bij de hond passen en soms is ook een combinatie mogelijk. Kun je nu goed uit de voeten met een schaar? Dan kun je je Toypoedel ook zelf knippen.

Zorg er altijd voor dat je huisdier er vanaf puppy al aan went om geknipt te worden. Zo wordt een knipbeurt, al dan niet bij de trimsalon, nooit een probleem omdat je er huisdier er prima aan gewend is.

Leer alles over jouw lieve Toypoedel

Wil je álles leren over jouw Toypoedel? Bekijk dan ook het Toypoedel Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wat als je Toypoedel een doffe vacht heeft?

Een Toypoedel heeft een speciale hypoallergene vacht waardoor het ras ook geschikt is voor mensen met een allergie. Dit dien je natuurlijk wel even goed uit te zoeken of je er inderdaad tegen kunt. Als je zwarte Toypoedel een doffe vacht heeft, dan zie je dat bij deze vachtkleur vrijwel direct.

Een doffe vacht bij je hond kan verschillende oorzaken hebben. Zo komt het voor dat er vuil in zit dat voor irritatie zorgt of dat je hond zich niet helemaal lekker voelt. Een goede vachtverzorging is belangrijk bij een Toypoedel maar ook het voer dat hij eet, kan de kwaliteit van de vacht beïnvloeden.

Kies daarom altijd voor goed en voedzaam voedsel dat bij het hondenras past en ervoor geschikt is. Blijft de vacht dof kijken, ook al wordt deze goed verzorgd? Dan kan er ook wat anders aan de hand zijn.

Bezoek aan de dierenarts

Het is in dat geval altijd verstandig een afspraak te maken bij de dierenarts om te laten onderzoeken waarom de vacht dof kijkt en te laten bekijken wat de oorzaak daarvan kan zijn. Een doffe vacht kan een teken zijn van een onderliggende kwaal maar het hoeft niet altijd direct heel ernstig te zijn.

Door dan toch een bezoekje aan de dierenarts te brengen, kun je bepaalde zaken uitsluiten en ontdekken wat je hondje mankeert. Misschien is een ander soort voer beter voor je hond en krijgt deze nadat hij daarop is overgestapt weer snel een glanzende zwarte vacht.

Leer je Toypoedel van jongs af aan wennen aan de dierenarts

Regelmatig bij je huisdier een check-up laten doen is sowieso altijd verstandig. Dit geldt voor elk hondenras en het maakt daarbij niet uit welke kleur vacht het dier heeft. Zorg ervoor dat je Toypoedel reeds als pup meegaat naar de dierenarts en beloon het beestje als deze het goed doet.

Zo weet je huisdier dat het normaal is daar naartoe te gaan en wordt het niet iedere keer een gevecht als je Toypoedel mee moet. Zo leert je viervoeter dat af en toe een prikje en controle nodig zijn en blijft het dier zo gezond mogelijk.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Toypoedel?

Bekijk dan het Toypoedel Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Toypoedels. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Toypoedel wilde weten in één compleet e-book!”

Toypoedel Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Toypoedel!

  • Wil je een Toypoedel kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Toypoedel zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Toypoedel trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Toypoedel de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Toypoedels en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Toypoedel Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Toypoedel Handboek interessant zal vinden.

Welkom Toypoedel vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Toypoedel Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload